Η επιτροπή «πόθεν έσχες» έβγαλε… καθαρό τον Φλαμπουράρη – Παραπέμπεται ο Χαρδούβελης

Η επιτροπή «πόθεν έσχες» έβγαλε… καθαρό τον Φλαμπουράρη – Παραπέμπεται ο Χαρδούβελης

Κανένα πρόβλημα δεν διαπίστωσε η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής με την εταιρεία Διάτμηση στην οποία ήταν μέτοχος ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας αλλά και τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και όλα έγιναν νομότυπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε εξ αρχής ότι παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της εταιρείας «Διάτμηση» που του ανήκε, στις 26 Ιανουαρίου του 2015, αμέσως μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το κόμμα του και πριν την υπουργοποίησή του και πως μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας που κατείχε. Ως προς το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών είχε τονίσει ότι «θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά».

Παραπέμπεται ο Χαρδούβελης

Αντιθέτως, η Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το υπόμνημα του Γκίκα Χαρδούβελη, έτσι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι δεν είχε καταθέσει στο πόθεν έσχες του ότι ήταν σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου.

 

Σχόλια