Κάθειρξη 9 ετών σε έφηβη Δανή που δολοφόνησε τη μητέρα της βλέποντας βίντεο αποκεφαλισμών του ISIS

Κάθειρξη 9 ετών σε έφηβη Δανή που δολοφόνησε τη μητέρα της βλέποντας βίντεο αποκεφαλισμών του ISIS

Σε κάθειρξη 9 ετών καταδικάστηκε η 15χρονη Δανή Lisa Borch η οποία πέρυσι δολοφόνησε τη μητέρα της με ένα μαχαίρι, αφού πρώτα παρακολούθησε από το διαδίκτυο και επί ώρες τα βίντεο που είχαν αναρτήσει οι τζιχαντιστές στο Διαδίκτυο με τους αποκεφαλισμούς των βρετανών ομήρων David Hanes και Alan Henning.

Θύμα η Tine Römer Holtegaard η οποία ζούσε με τις δίδυμες κόρες της και τον σύζυγό της Jean στην πόλη Kvissel και τον Οκτώβριο του 2014 βρέθηκε κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα σε λίμνη αίματος, καθώς, και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, δέχθηκε ακριβώς 20 μαχαιριές από το ίδιο της το παιδί.

lisa-borch-muslim-lover-stab-mother-to-death-isis-islam
H Lisa με τη μητέρα της (μεγάλη φωτό) την οποία δολοφόνησε με 20 μαχαιριές

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για το έγκλημα από την ίδια την έφηβη δολοφόνο η οποία κάλεσε την Αστυνομία λέγοντας πως «άκουσε κραυγές της μητέρας της και ένα λευκό άτομο να φεύγει τρέχοντας από το σπίτι».

Έκπληκτο το δικαστήριο άκουσε τις καταθέσεις των αστυνομικών, σύμφωνα με τις οποίες, όταν η άμεση δράση κατέφθασε στο σημείο είδε τη νεαρή δράστη κυριολεκτικά απαθή να δηλώνει πως η μητέρα της είναι νεκρή στο υπνοδωμάτιο και να σηκώνει χαρακτηριστικά τους ώμους, σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αρχές στον υπολογιστή της βρήκαν πως όλο το προηγούμενο βράδι παρακολουθούσε τα γνωστά αποτροπιαστικά βίντεο των δημίων του ISIS που έκοβαν τα κεφάλια των άτυχων βρετανών ομήρων.

44184897 - Bakhtiyar Mohamme - PRIVATFOTOΣτο δωμάτιο της Liza βρέθηκαν ωστόσο και τα δακτυλικά αποτυπώματα του 29χρονου «αγοριού» της, μουσουλμάνου Baftiar Mohammed Abdulla με τον οποίο είχε γνωριστεί σε ένα κέντρο προσφύγων κοντά στο σπίτι της,  που όμως δεν αποδείχθηκε να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα.

Εκτιμάται ωστόσο πως Lisa και Abdulla σχεδίαζαν να φύγουν από τη Δανία και να κατευθυνθούν, αρχικά προς το Ιράκ και στη συνέχεια προς τη Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στο ISIS και να πολεμήσουν από τις τάξεις του.

Borch είχε συναντήσει Abdulla, αρχικά από το Ιράκ, σε ένα κέντρο προσφύγων κοντά στο σπίτι της. Πιστεύεται ότι το ζευγάρι είχε σχεδιάσει τη φυγή προς τη Συρία και να παλέψουν για την Ίσιδα.

Παρότι το δικαστήριο χαρακτήρισε το έγκλημα «ως κτηνώδη δολοφονία εν ψυχρώ» και τη δράστη ως μια ψυχρή και φανατισμένη δολοφόνο, αναγνώρισε το δικαίωμα στη νεαρή κοπέλα για μια δεύτερη αρχή στη ζωή της την οποία θα μπορεί να την ξεκινήσει εκ νέου στα 24 και όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ποινή εγκλεισμού και σωφρονισμού των εννέα ετών.

Σχόλια