Κατρούγκαλος-Αλεξιάδης-Αποστόλου: Συνέντευξη Τύπου  για ασφαλιστικό και αγροτικό

Κατρούγκαλος-Αλεξιάδης-Αποστόλου: Συνέντευξη Τύπου για ασφαλιστικό και αγροτικό

Για το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών και για την πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο υπουργός υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσουν οι αδύναμοι, τα μεσαία στρώματα κινούμενη με άξονες την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό των αγροτών, και στις αλλαγές που προτείνει το υπουργείο, τόνισε ότι το παλιό πολιτικό σύστημα δεν ήθελε ίδιους τους αγρότες με τους άλλους πολίτες.

«Εμείς θέλουμε να τον διατηρήσουμε τον ΟΓΑ», είπε και σημείωσε ότι δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί έτσι όπως είναι τώρα.

Δεν γίνεται να δίνει 90% το κράτος, 9% οι αγρότες ούτε να μην παίρνουν σύνταξη οι αγρότες, πρόσθεσε.

Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει διορθώσεις σε ορισμένα ζητήματα.

«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος,«οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο». Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε: «Καλώ τους Έλληνες αγρότες να δουν την επόμενη ημέρα. Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες. Ο διάλογος είναι μονόδρομος».

«Αυτοί που τώρα χτυπούν την πλάτη στα κινήματα της γραβάτας ετοιμάζουν πολύ χειρότερα μέτρα από αυτά που είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να πάρει» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου παραδέχθηκε ότι «δυστυχώς η συμφωνία έχει ορισμένες επιπτώσεις όπως το ασφαλιστικό» υπενθύμισε όμως ότι το νέο μνημόνιο δεν ψηφίστηκε μόνο από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τόνισε: «όποιες επιπτώσεις θα προσπαθήσουμε σε σύντομο διάστημα να τις απαλύνουμε».

Ο κ. Αποστόλου μάλιστα, απαντώντας μάλλον στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Νταβός είπε προς τον έλληνα πρωθυπουργό «είναι η εφαρμογή ανόητε», ανέφερε: «Κάνω σαφές ότι η εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους – που υπερψηφίστηκε και από εσάς και από τα κόμματα του λεγόμενου ευρωπαϊκού τόξου – δυστυχώς έχει επιπτώσεις σε μερικά ζητήματα όπως το ασφαλιστικό. Όμως και αυτές οι επιπτώσεις είναι διαχειρίσιμες».

Αναφορικά με τα αγροτικά μπλόκα αλλά και τα επεισόδια στην Κομοτηνή είπε «είμαι από τους πολιτικούς που έχω περπατήσει πολλά μπλόκα. Σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται και θα βρεθούν θερμόαιμοι που θα ανεβάσουν τους τόνους όπως στην Κομοτηνή».Σχόλια