Κατρούγκαλος: Δεν είμαι Μαρία Αντουανέτα που προτείνω site

Κατρούγκαλος: Δεν είμαι Μαρία Αντουανέτα που προτείνω site

Σε μια νέα δήλωση προχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την πρότασή του να ανοίξουν κάποιο site ως εναλλακτική οι δημοσιογράφοι που θα μείνουν χωρίς δουλειά μετά τον διαγωνισμό- δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως μεταδίδει το Capital.gr ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του την Παρασκευή αν και επέμεινε στις προτάσεις του είπε ότι «η πρόταση δεν είναι «τύπου Μαρίας Αντουανέτας», αν δεν έχετε δουλειά, να ανοίξετε site. Περί του αντιθέτου πρόκειται. Εμείς πρώτα-πρώτα πήραμε μέτρα νομοθετικά, τα οποία στη Βουλή όσοι μας κατηγορούν σήμερα για άλλο πράγμα τότε, μας κατηγορούσαν για σοβιετικά μέτρα, για ελάχιστο αριθμό προσωπικού στα κανάλια».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εξερχόμενος του Γαλλικού Ινστιτούτου και της εκδήλωσης «Μια αναδρομή στο μέλλον του Εργατικού Δικαίου όπου ήταν ομιλητής, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την πρότασή για παροχή επιταγής εισόδου εργασίας (voucher ) αντί για επίδομα ανεργίας στους εργαζομένους των μη αδειοδοτουμένων ΜΜΕ.

Πρέπει «να χρησιμοποιηθεί το επίδομα ανεργίας ως επιταγή επανένταξης» είπε ο κ. Κατρούγκαλος διευκρινίζοντας ότι «αυτά τα χρήματα που θα παίρνει όποιος θα βρισκόταν χωρίς δουλειά να τα πάρει με μία επιταγή και τη δεύτερη μέρα που θα είναι στο ταμείο ανεργίας, ώστε μόνο μία μέρα να μείνει άνεργος να διαλέξει τον εργοδότη του, ένα από τα κανάλια που θα λειτουργούν νόμιμα».

Επέμεινε, δε, στη ρητορική της κυβέρνησης ότι «επειδή υπάρχει και η εναλλακτική δυνατότητα των ιδιοκτητών των μέσων, αυτών που δεν πήραν άδεια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με άλλο τρόπο (web ή συνδρομητικό), ότι ο αριθμός αυτών που θα χάσουν τη θέση δουλειάς τους στα κανάλια αυτά, θα είναι μικρός».Σχόλια