Κατρούγκαλος: Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν

Κατρούγκαλος: Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν

«Κανένας ‘κόφτης’ δεν θα ενεργοποιηθεί, γιατί οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν στο ακέραιο» τόνισε ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, υπογραμμίζοντας παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
«Δεν θα υπάρξουν διαρροές. Ακριβώς γιατί πετύχαμε να αδρανοποιήσουμε τις νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές αιχμές του μνημονίου με τα δικά μας μέτρα. Και τη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης την κάνουμε με τέτοιο τρόπο που να πραγματοποιείται αναδιανομή υπερ των φτωχότερων και των χαμηλότερων μεσαίων στρωμάτων» εκτίμησε ο υπουργός.
Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποτυπώνει τον εθνικό σχεδιασμό μιας σαρωτικής μεταρρύθμισης.
Τόνισε δε, ότι η μεταρρύθμιση αυτή δεν θα έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα, όπως όλες οι προηγούμενες. «Η ύπαρξη ενός μόνο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, υπό την απόλυτη εγγύηση του κράτους, καθιστά χωρίς νόημα τη διάκριση υγιών και ελλειμματικών ταμείων» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παρόλα αυτά, ο κ. Κατρούγκαλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου.Σχόλια