Κατρούγκαλος: Ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ στη Βουλή

Κατρούγκαλος: Ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ στη Βουλή

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη Βουλή πως δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ οι δικαιούχοι, επισημαίνοντας ότι «και ένα ευρώ να χάνει κάποιος πολίτης από το επίδομα, είναι πολύ κακό».

«Υπογράφω και με τα δύο χέρια μου ότι δεν είναι φοροφυγάδες οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ» είπε ο κ. Κατρούγκαλος, απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευ.Καρακώστα, η οποία προ ημερών ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη πως «θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται. Είναι πάρα πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούται».

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι ακόμα και χάνοντας το ΕΚΑΣ, διατηρείται το δικαίωμα των δικαιούχων για φθηνότερα φάρμακα.

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο υπουργός επισήμανε ότι οι χαμηλές θα ανέβουν στο τέλος του έτους, ενώ έκανε γνωστό ότι τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης θα καταβάλλονται με 20 χρόνια ασφάλισης.

«Βασικός κίνδυνος στην Ελλάδα είναι η φτώχεια των ανέργων, των μονογονεϊκών οικογενειών και η παιδική φτώχεια» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και ανέφερε ότι, εφόσον από το επόμενο εξάμηνο υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη, το Ασφαλιστικό θα είναι βιώσιμο.

«Μέχρι το 2060 θα πάμε με αυτό το ασφαλιστικό μοντέλο» δήλωσε, τονίζοντας ότι «η γενιά των πενηντάρηδων επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο».

 Σχόλια