Κατσίκης: Αν γινόταν ονομαστική χτες θα καταψήφιζα κι εγώ και όλοι οι ΑΝΕΛ

Κατσίκης: Αν γινόταν ονομαστική χτες θα καταψήφιζα κι εγώ και όλοι οι ΑΝΕΛ

Την έκπληξή του για την θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο θέμα ψήφισης του άρθρου για την ιθαγένεια εκφράζει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης τον οποίο άδειασε χθες μεγαλοπρεπώς το κόμμα του για το συγκεκριμένο θέμα. «Οπωσδήποτε θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο να δούμε γιατί έγινε αυτή η σύγχυση χθες» είπε ο ίδιος μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής.

Ο ίδιος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια για την στάση που κράτησε αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Θ. Παπαχριστόπουλος «που ουσιαστικά άλλαξε την γραμμή» ενώ επισήμανε ότι «πολύ σωστά έθεσε το θέμα (της αλλαγής στάσης στην ψηφοφορία) η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αν γινόταν ονομαστική χτες θα καταψήφιζα κι εγώ και όλοι οι ΑΝΕΛ», ενώ με εμφανή απαξίωση υπογράμμισε: «δεν ξέρω τι θα έκανε ο κ. Παπαχριστόπουλος και ο κ. Ζουράρις».

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσίκης ο οποίος ήταν ο εισηγητής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας  «η θέση για την ιθαγένεια είναι κόκκινη γραμμή για εμάς. Και την εξέφρασα στην Επιτροπή λέγοντας ότι καταψηφίζουμε. Όπως ξέρετε επειδή οι μισοί βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι στην κυβέρνηση έπρεπε να φύγω για λίγο από την Ολομέλεια  για κάποια άλλη υποχρέωση. Αργότερα έμαθα ότι εν τη απουσία μου  ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε πως σύμφωνα με πληροφορίες που είχε οι ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν. Δεν ξέρω από που άντλησε την πληροφορία αυτή ο κ. Κουράκης. Εμένα δεν μου είπε κανείς τίποτα. Αιφνιδιάστηκα. Κι ακόμα δεν μου έχει πει κανείς τίποτα».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει θέμα παράδοσης της έδρας του, όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλος χθες το βράδυ στην Ολομέλεια («εάν κάποιος διαφωνεί πρέπει να παραδώσει την έδρα») ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν απάντησε αλλά επέμεινε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Πάνο Καμένο. Και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ανεξαρτητοποίησής του.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια