Και όμως! Τα δικαστικά ντοκουμέντα διαψεύδουν τον ισχυρισμό Μητρόπουλου περί παραγραφής της φοροδιαφυγής

Και όμως! Τα δικαστικά ντοκουμέντα διαψεύδουν τον ισχυρισμό Μητρόπουλου περί παραγραφής της φοροδιαφυγής

Τελείως διαφορετική εικόνα από εκείνη που επικαλείται στην ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος περί γνωμοδοτήσεων και δικαστικών αποφάσεων που κάνουν λόγο για παραγραφή του αδικήματος της φοροδιαφυγής, προκύπτει από τα επίσημα δικαστικά έγγραφα τα οποία αποκαλύπτει το ereportaz.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Ιωάννης Δραγάτσης, ζήτησε από την Βουλή την άρση της ασυλίας προκειμένου να ασκηθεί δίωξη για φοροδιαφυγή, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε λέγοντας ότι σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αλλά και απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η υπόθεση είναι παραγραμμένη και το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί παράνομο.

Συγκεκριμένα στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητρόπουλος επικαλείται την υπ΄αριθ. 525/23-3-2015 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υποστηρίζοντας πως σε αυτή γίνεται λόγος για παραγραφή της υποθέσεώς του. Αυτό που επικαλειται τεχνηέντως ο βουλευτής δεν είναι η γνωμοδότηση αλλά η εισήγηση που όντως κάνει λόγο για παραγραφή της φοροδιαφυγής. Ωστόσο αποκρύβει το γεγονός ότι της εισήγησης ακολούθησε η γνωμοδότηση η οποία κάνει σαφή λόγο για Μη παραγραφή του αδικήματος.

Για του λόγου το αληθές η γνωμοδότηση την οποία δημοσιεύε το ereportaz λέει ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα στην σελίδα 2 και 3 αναφέρει ότι «το δικαίωμα του Δημοσίου δεν υπέκυψε σε παραγραφή»! Σε αντίθεση με την εισήγηση την οποία εμφάνισε ως απόφαση ο κ. Μητρόπουλος, η απόφαση του Β΄Τμήματος έκρινε ότι το Δικαίωμα του Δημοσίου δεν παραγράφηκε…

Δείτε την γνωμοδότηση του ΝΣΚ

nsk-mitropoulos4

nsk-mitropoulos3

nsk-mitropoulos1

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την προδικαστική υπ αριθ 677/2015 απόφαση την οποία επίσης επικαλείται ο κ. Μητρόπουλος στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε. Στο σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης απορρίπτεται ο ισχυρισμός του επιχειρήματος της παραγραφής.

Δείτε το ντοκουμέντο

apofasi-efeteiou-mitropoulou-2-e1440531686383

 

Βεβαία στη συνέχεια ο κ. Μητρόπουλος αναφέρεται και σε μια άλλη τελεσίδικη απόφαση, την 3752/2015, για την οποία λέει ότι το πρόστιμο που του επιβλήθηκε είναι «σχεδόν στο σύνολό του» παράνομο γιατί είχε φορολογηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάντως, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ουδέποτε εστάλη στις εισαγγελικές Αρχές οι οποίες ζητούν την δίωξη του κ. Μητρόπουλου αλλά ακόμη και εάν είχε σταλεί δεν θα άλλαζε κάτι στην ουσία της υπόθεσης καθώς οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι το ποσό με το οποίο φορολογήθηκε ο κ. Μητρόπουλος κατά τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων είναι κατά πολύ μικρότερο.

Νωρίτερα σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Δραγάτσης, με αίτημά του ζήτησε την άρση ασυλίας του κ. Μητρόπουλου προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος γεγονός που πυροδότησε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σχόλια