Κέρκυρα: Αστυνομικοί με ποδήλατα στο ιστορικό κέντρο του νησιού (φωτό)

Κέρκυρα: Αστυνομικοί με ποδήλατα στο ιστορικό κέντρο του νησιού (φωτό)

Στην Κέρκυρα επεκτείνεται το πρόγραμμα περιπολιών αστυνόμευσης με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο ιστορικό κέντρο του νησιού, τόσο κατά την προσεχή εορταστική περίοδο του Πάσχα, όσο και κατά τη θερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει θέσει σε εφαρμογή, από το προηγούμενο έτος, το πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών με ποδήλατα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά, από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα, και συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου εφαρμόστηκε με την έναρξη της 80ης Διεθνούς Έκθεσης.

2

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, το πρόγραμμα αυτό αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα ευέλικτη και αποτελεσματική αστυνομική δομή στην πράξη, καθώς εξασφαλίζει, την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, και οι επιμέρους ανάγκες που δημιουργούνται κατά τη θερινή κυρίως περίοδο, ως τουριστικοί προορισμοί διεθνούς εμβέλειας.

3

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί – ποδηλάτες υπάγονται στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, ενώ έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των νέων καθηκόντων τους.

Η αστυνόμευση με χρήση ποδηλάτων αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.Σχόλια