Κύκλωμα διακινούσε ποτά «μπόμπες»

Κύκλωμα διακινούσε ποτά «μπόμπες»

Αποστακτήριο με πλήρη εξοπλισμό για την παρασκευή και εμφιάλωση λαθραίων αλκοολούχων ποτών είχαν εγκαταστήσει στην αποθήκη τους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ένας 59χρονος και ο 28χρονος γιος του, που διακινούσαν ποτά «μπόμπες» στην αγορά της πόλης και της Κατερίνης.

Ειδικότερα, με έναν 56χρονο συνεργό τους, οι προμηθευτές εφοδίαζαν με λαθραία ποτά έναν 45χρονο, που και ο ίδιος προμηθευόταν από γειτονική χώρα και τα διέθετε προς πώληση με πλαστές ετικέτες που έφεραν την επωνυμία διαφόρων εταιρειών. «Πελάτες» πατέρα και γιου, ήταν ακόμη έξι ιδιοκτήτες και διαχειριστές καταστημάτων οι οποίοι διέθεταν τα αμφίβολης ποιότητας ποτά.

Κατασχέθηκαν συνολικά 606 φιάλες λαθραίων ποτών, 1.330 λίτρα αλκοόλης σε πλαστικά δοχεία των δέκα λίτρων, εξοπλισμός για τη μετάγγιση και εμφιάλωση αλκοολούχων ποτών, 3.522 πλαστές ετικέτες επώνυμων εταιρειών, 4.774 πώματα, 1.470 κενές γυάλινες φιάλες με ετικέτες διαφόρων εταιρειών και 50 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία του φόρου.

Το κύκλωμα υπολογίζεται ότι διακίνησε περισσότερες από 750 φιάλες λαθραίων ποτών τους τελευταίους επτά μήνες. Δείγμα των ποτών εστάλη για εργαστηριακή εξέταση σε Χημείο, ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός επικινδυνότητάς τους. Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εισαγωγή και διανομή των λαθραίων προϊόντων.

 Σχόλια