Κοινοβουλευτική παρέμβαση Νικολόπουλου για τον κίνδυνο απολύσεων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Νικολόπουλου για τον κίνδυνο απολύσεων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή (23/10) ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με τον κίνδυνο απόλυσης των 205 συμβασιούχων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση:

«Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους 205 εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου οι ανακοινώσεις του νέου Προέδρου της Δ.Ε. κ. Βασίλη Καρδάση, ότι ολοκληρώνονται οι συμβάσεις τους, στις 15 Δεκεμβρίου, οπότε εκπνέει και το ΕΣΠΑ, βάσει του οποίου εξασφαλίζονταν οι αμοιβές τους.

Με δεδομένο ότι ένας επιτυχημένος θεσμός, όπως το Ε.Α.Π., δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διοικητικό προσωπικό, που επί σειρά ετών, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και εδραίωση του, εκφράζονται φόβοι, από υπαλλήλους, ότι εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, στόχος της νέας Δ.Ε. είναι να αντικαταστήσει τους νυν υπαλλήλους με άλλους που πρόσκεινται φιλικά στα κόμματα που συγκυβερνούν.

Ο κ. Καρδάσης με δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι λήγουν τα σχετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «βούληση μας είναι να βρεθεί τρόπος για συνέχιση της απασχόλησης».
Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Ε.Α.Π. ενημέρωσε ότι αναζητείται ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να λυθεί το ζήτημα, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί πρόβλημα για τη λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου η έλλειψη προσωπικού που έχει αποκτήσει εμπειρία.

«Με κανόνες διαφάνειας η διοίκηση ευελπιστεί ότι θα λυθεί το μείζον θέμα, αφού πάνω απ’ όλα είναι οι εργαζόμενοι και το δικαίωμα στη δουλειά», τόνισε τέλος χαρακτηριστικά ο κ. Καρδάσης.

Κατόπιν αυτών , ερωτάσθε:

1. Ποια είναι η επίσημη τοποθέτηση του υπουργείου στο εν λόγω ζήτημα;
2. Συμφωνεί ο Υπουργός Παιδείας να απολυθούν μετά από τόσα χρόνια εργαζόμενοι που δουλεύουν σκληρά αλλά και αποτελεσματικά;»

 

 Σχόλια