Κυπριακό: Κατατέθηκαν οι χάρτες στη Γενεύη – Ενστάσεις από Αναστασιάδη

Κυπριακό: Κατατέθηκαν οι χάρτες στη Γενεύη – Ενστάσεις από Αναστασιάδη

Σε συνάντηση του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, και του Τουρκοκύπριου προέδρου, Μουσταφά Ακιντζί, και με την παρουσία του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, κατατέθηκαν νωρίτερα το βράδυ στη Γενεύη, οι χάρτες των δύο πλευρών για τις εδαφικές αναπροσαρμογές στην Κύπρο.

Μιλώντας σχετικά, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως οι χάρτες είναι εντός των πλαισίων που είχαν τεθεί στο Μον Πελεράν, δηλαδή μεταξύ 28.2%  έως 29,2% ως έδαφος που θα ελέγχεται από τους Τουρκοκύπριους. Σημειώνεται ότι σήμερα το ψευδοκράτος κατέχει το 37% των εδαφών.

Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε πως ο τουρκοκυπριακός χάρτης δεν είναι ικανοποιητικός και για τον λόγο αυτό ο Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε γραπτώς τις ενστάσεις του, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επί αυτού.

Ακόμη, ο Κύπριος εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός της κατάθεσης χαρτών για πρώτη φορά από το 1976 και σημείωσε ότι η συζήτηση για το εδαφικό θα συνεχιστεί.

Τα παραπάνω, εν αναμονή της αυριανής Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη, η οποία θα ξεκινήσει στις 12:15 στο Παλάτι των Εθνών.Σχόλια