ΚΥΠΡΟΣ: Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση αεροπειρατείας

ΚΥΠΡΟΣ: Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση αεροπειρατείας

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιχείρηση εξουδετέρωσης την οποία ετοιμάζει η αστυνομία για να λήξει η αεροπειρατεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα 7 άτομα όμηροι βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός του αεροσκάφους. Ο αεροπειρατής μεταφέρει εκρηκτικά, παρά τις διαφορετικές πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις κυπριακές αρχές είναι 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού και ζητεί την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου. Ζητεί επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου. 

Όμηρος πήδηξε από παράθυρο του πιλοτηρίου από το αεροπλάνο στη Λάρνακα

Ένας από τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος πήδηξε από παράθυρο του πιλοτηρίου. Αμέσως αστυνομικοί έτρεξαν και τον παρέλαβαν. Άλλοι τρεις βγήκαν από την πόρτα και κατέβηκαν τη σκάλα. Αμέσως επίσης αστυνομικοί έτρεξαν και τους παρέλαβαν.

Όμηρος πήδηξε από παράθυρο του πιλοτηρίου από το αεροπλάνο στη Λάρνακα

Πολιτικό άσυλο ζήτησε ο αιγύπτιος αεροπειρατής

Όλοι οι επιβάτες της πτήσης MS 181, όπου έχει σημειωθεί αεροπειρατεία και η οποία στις 8.50 προσγειώθηκε στη Λάρνακα, έχουν απελευθερωθεί εκτός από το πλήρωμα.

Ανάμεσα σε όσους απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Το χρονικό

Αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, τύπου Airbus, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στις 8.50 πμ στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας, λόγω αεροπειρατείας. To αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Η πληροφορία ελήφθη η ώρα 8.30 στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας, και αφορούσε αεροπλάνο προερχόμενο από την Αίγυπτο το οποίο βρισκόταν υπό την απειλή αεροπειρατών. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 8:50 πμ.

Ερωτικό θρίλερ πίσω από την αεροπειρατεία

Ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει μια Κύπρια με την οποία είχε παλαιότερα σχέση. Η γυναίκα ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου εντοπίστηκε και την μεταφέρουν στο αεροδρόμιο.

Μένει στο χωριό Ορόκλινη, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από την Λάρνακα και έχει ήδη φτάσει στο αεροδρόμιο μαζί με ένα ανήλικο παιδί και μιλάει στον δράστη.

ImageHandler

Δεν είναι ο καθηγητής Ιμπραχίμ Σαμάχα, αλλά ο Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά. 

Ο 59χρονος καθηγητής πανεπιστημίου Ιμπραχίμ Σαμάχα που εμφανίστηκε από τα διεθνή μέσα ως ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την αεροπειρατεία στο Airbus A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, μίλησε στην αραβόφωνη έκδοση του βρετανικού σταθμού BBC ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι αυτός ο αεροπειρατής.

sama

Αραβικά μέσα έδωσαν στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του μέσα από το αεροπλάνο, η γνησιότητα της οποίας εξετάζεται.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει μεταβεί ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) της Κυπριακής Αστυνομίας. Έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν τα περιπολικά της αστυνομίας για να γίνει αποβίβαση των γυναικόπαιδων. Ωστόσο εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας που μίλησε στα ΜΜΕ είπε ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής καμία επαφή με τους αεροπειρατές.

(Δείτε στο παρακάτω γράφημα τη διαδρομή που ακολούθησε το αεροσκάφος)

larnaca

Νίκος Αναστασιάδης: Kάνουμε το άπαν ώστε να είναι όλοι ασφαλείς

Ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σούλτς σχολίασε το περιστατικό αεροπειρατείας στον αερολιμένα Λάρνακας, λέγοντας ότι «οι κυπριακές αρχές κάνουν το άπαν ώστε όλοι να απελευθερωθούν ελεύθεροι και να είναι ασφαλείς».

Η Αίγυπτος έστειλε ήδη ένα αεροπλάνο στην Κύπρο για να μεταφέρει τους επιβάτες, μερικοί από τους οποίους επρόκειτο να πάρουν από το Κάιρο άλλες πτήσεις για το εξωτερικό. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 21 ξένοι επιβάτες -οκτώ Αμερικανοί, τέσσερις Βρετανοί, τέσσερις Ολλανδοί, δύο Βέλγοι, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Σύρος.Σχόλια