Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και να γίνουν

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και να γίνουν

Η Ν.Δ. θα είναι έτοιμη και θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές και την οργανωτική δομή του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Αφού επισήμανε ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί πάντως να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι» γι ατο ενδεχόμενο εκλογών, επισημαίνοντας ότι «όποια κυβέρνηση και να βγει θα είναι καλύτερη από τη σημερινή». «Η Ν.Δ. θα είναι έτοιμη όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως ζήτημα προτεραιότητας για τη Ν.Δ. στην κατάρτιση του κυβερνητικού της προγράμματος, υπενθυμίζοντας πως παρουσίασε ήδη στη Βουλή συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στο κυβερνητικό σχέδιο που, όπως είπε, επιτείνει τα προβλήματα, δημιουργεί στρεβλώσεις και δεν είναι ποσοτικοποιημένο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαχώρισε τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σε δύο σκέλη, την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για παρεμβάσεις ύψους 1,8 δισ. αλλά και την ανάγκη βιωσιμότητάς του. «Εκεί, η Ν.Δ. θα σταθεί ιδιαίτερα, καθώς στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο σχέδιο με ευέλικτες πρακτικές από άλλες χώρες που υλοποίησαν αλλαγές» είπε.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών τονίζοντας πως κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει αν η οικονομία δεν επιστρέψει σε διαχειρίσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. «Κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχουν πόροι» είπε θέτοντας τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον πυρήνα του προγράμματος της Ν.Δ..

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μπορεί να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση φορολογικων συντελεστών υπό δύο προυποθέσεις: Η κυβέρνηση να στηρίζει πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που, όπως είπε, δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση, και να υπάρξει μείωσης κρατικών δαπανών. Διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται σε μείωση συντάξεων, τονίζοντας πως και σήμερα υπάρχουν περιθώρια για εξοικονόμηση δαπανών. «Μια επιθετική μείωση φορολογικών συντελεστών θα αποφέρει νέα έσοδα. Το δημόσιο εν μέσω μιας φορολογικής καταιγίδας το 2015 εισέπραξε λιγότερα απο το 2014» τόνισε.Σχόλια