Κυρ. Μητσοτάκης: Το μήνυμα στους ομογενείς στις ΗΠΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Το μήνυμα στους ομογενείς στις ΗΠΑ

Μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ετήσιο Εορτασμό για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που διοργάνωσε χθες Σάββατο, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

«Η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων, αυτοί που ξυπνούν νωρίς και δουλεύουν σκληρά, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, τα οποία δεν μπορεί κανείς πια να αγνοήσει. Πρέπει να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη. Πρέπει να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στην αγορά και στην οικονομία. Αν δεν πάρουμε εμείς οι ίδιοι το μέλλον της χώρας μας στα χέρια, δεν θα βγούμε από κανένα μνημόνιο και καμιά κρίση. Βήμα – βήμα, πρέπει να χτίσουμε ξανά την αξιοπιστία που εν’ πολλοίς έχουμε απωλέσει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τους ομογενείς για τη διαχρονική τους προσφορά προς την Ελλάδα, υπογράμμισε πως «πρέπει εμείς στην Ελλάδα να κάνουμε περισσότερα».

Επανέλαβε την ανάγκη οι απόδημοι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα ψήφου και σημείωσε: «Κατέθεσα ήδη την πρόταση νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, για να έχουν οι απόδημοι Έλληνες τη δυνατότητα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους. Κάλεσα τους βουλευτές όλων των κομμάτων να την υπερψηφίσουν. Γιατί οι Έλληνες, μόνο ενωμένοι, όπου και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cosmos 91,5» της Νέας Υόρκης, ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «η ομογένεια πάντα στήριζε την Ελλάδα και μπορεί να τη στηρίξει ακόμα περισσότερο», καθώς η χώρα μας παραμένει ένας τόπος, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, «αρκεί να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και βέβαια μια Κυβέρνηση η οποία να αγκαλιάζει τους ξένους επενδυτές, να επιζητεί ξένες επενδύσεις, είτε αυτές προέρχονται από Ομογενείς, είτε από ξένους επενδυτές, να προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και να νοιάζεται πραγματικά για το καλό και την ανάπτυξη της οικονομίας».Σχόλια