Κυρίτσης: «Περίπλοκη διαδικασία η μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία»

Κυρίτσης: «Περίπλοκη διαδικασία η μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία»

Λεπτή και περίπλοκη διαδικασία και όχι τουριστική σύνδεση με καραβάκια της Μυτιλήνης και τη Χίου με τα τουρκικά παράλια, χαρακτηρίζει τη μεταφορά μεταναστών στη γειτονική χώρα, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

«Δεν είναι δυνατόν να μετράμε κεφάλια και να στέλνουμε κάθε μέρα στην Τουρκία, ούτε να πούμε κάθε πρωί θα ξεκινάει ένα καραβάκι στο οποίο θα φορτώνουμε κόσμο. Δεν είναι ούτε η λογική της συμφωνίας αυτή ούτε η νομιμότητα», υπογράμμισε ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12 «, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για διαδικασία ιδιαίτερα λεπτή, περίπλοκη και απόλυτα ενταγμένη στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ο κ. Κυρίτσης, πρόσθεσε ότι χθες έφθασαν στη Μυτιλήνη μόλις 63 πρόσφυγες, ενώ αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες προσφύγων ότι η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου, μέσω Skype, γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, ξεκαθάρισε ότι καμία διαδικασία «δεν τρέχει και δεν πρόκειται να τρέξει» από Ειδομένη, από Πειραιά και από οποιονδήποτε άτυπο καταυλισμό. «Όλες οι διαδικασίες θα τρέξουν από τους χώρους φιλοξενίας», επισήμανε ο κ. Κυρίτσης και προσέθεσε ότι για την εξομάλυνση της κατάστασης ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή ο νόμος για την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου με κινητά κλιμάκια που θα επισκέπτονται τις δομές φιλοξενίας.Σχόλια