Κυβέρνηση: Η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες δεν έγινε ποτέ – Οι θεσμοί δήλωσαν αναρμόδιοι

Κυβέρνηση: Η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες δεν έγινε ποτέ – Οι θεσμοί δήλωσαν αναρμόδιοι

Ότι η διαπραγμάτευση το Σαββατοκύριακο δεν έγινε ποτέ, αναφέρει να σε ανακοίνωσή της η ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η ελληνική πλευρά πήγε προετοιμασμένη στις Βρυξέλλες, με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία, ωστόσο, «οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου η κυβέρνηση επιχειρεί να εξηγήσει το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πλευρά των δανειστών και αναφέροντας ότι «οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή».

Παράλληλα, η κυβέρνηση τονίζει ότι «η ελληνική πλευρά τονίζει ότι «παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» και σημειώνει ότι αναμένει την πρόσκληση των θεσμών για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε αναλυτικά την κυβερνητική ανακοίνωση:

«Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία.

Ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης».Σχόλια