Κυβέρνηση σχετικά με τον υπουργό που έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ: Βρώμικη προβοκάτσια & δημοσιογραφική χυδαιότητα

Κυβέρνηση σχετικά με τον υπουργό που έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ: Βρώμικη προβοκάτσια & δημοσιογραφική χυδαιότητα

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα η κυβέρνηση ζητά από το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία – Θεσσαλονίκη» να δημοσιοποιήσει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, που σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», μέσα στο Μάρτιο έβγαλε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε τράπεζα του Λουξεμβούργου, το ποσό των 80.000 ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για «βρώμικη προβοκάτσια» και δημοσιογραφική χυδαιότητα, ενώ υπογραμμίζουν πως αν δε δημοσιοποιηθεί τελικά το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, θα πρόκειται για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η πρακτική είναι γνωστή, αναφέροντας ότι «βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει.

«Ας τους γίνει σαφές όμως», προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές: «Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία», ενώ σημειώνουν ότι το ερώτημα προς την εφημερίδα είναι πολύ συγκεκριμένο: «Έχει ή δεν έχει στοιχεία για μεταφορά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης;».

«Αν έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει άμεσα», συνεχίζουν και επισημαίνουν ότι αν τα στοιχεία είναι αληθή η εφημερίδα δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες από τη δημοσιοποίηση της αλήθειας, αντίθετα είναι υποχρέωση του Τύπου. «Αν δεν έχει», υπογραμμίζουν, «οφείλει να ανασκευάσει το δημοσίευμα με τη σαφή διατύπωση ”δεν έχουμε στοιχεία για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο”».Σχόλια