Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι επιστημονικοί φορείς

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι επιστημονικοί φορείς

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς, που συνεδρίασαν στα γραφεία του ΔΣΑ.

Αναλυτικότερα, αύριο Τρίτη θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ αποφάσισαν να συμμετέχουν την επόμενη εβδομάδα στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, καθώς επίσης την πρώτη μέρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να αποκλείσουν τις εφορίες όλης της χώρας.

«Δεν πρόκειται να προσέλθουμε σε διάλογο μέχρι να αναθεωρηθεί η άποψη του υπουργείου για μια νέα βάση συζήτησης. Ζητάμε ένα ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών επιστημόνων για να προσέλθουμε στο διάλογο», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βερβεσός, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και με τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτό που έκανε με τους αγρότες. Δηλαδή όπως δεσμεύτηκε για την παράταση του ΟΓΑ σε ξεχωριστό καθεστώς από τον ΕΦΚΑ.

Την ίδια ώρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συνεδρίαζαν οι επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι οποίες διαφωνούν με τις ηγεσίες των επιστημονικών φορέων, καθώς απορρίπτουν κάθε μορφή διαλόγου με την κυβέρνηση.

Κατηγορούν μάλιστα την ηγεσία των επιστημονικών φορέων ότι διαπραγματεύεται τη δημιουργία ενός ταμείου, το οποίο όμως θα είναι πλήρως ανταποδοτικό (χωρίς εισφορές κράτους και εργοδοτών).

Οι ίδιοι έκαναν κάλεσμα για την Τετάρτη 2 Μαρτίου 5 το απόγευμα για συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό το οποίο είναι «ένα έκτρωμα που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση».Σχόλια