Κλειστά παραμένουν 272 σχολεία σε όλη τη χώρα, καθώς δεν έχουν ούτε ένα δάσκαλο

Κλειστά παραμένουν 272 σχολεία σε όλη τη χώρα, καθώς δεν έχουν ούτε ένα δάσκαλο

Eίναι συγκλονιστικό, μα είναι η αλήθεια. Πάνω από 272 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα παραμένουν κλειστά λόγων έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, την ίδια ώρα που δεκάδες άλλα άνοιξαν την περασμένη Παρασκευή με μόλις έναν δάσκαλο και υπολειτουργούν.

Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν συνολικά 12.884 κενές θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών ειδικοτήτων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης (999 κενά), την Α΄ Αθήνας (918), την Ανατολική Αττική (764), τα Δωδεκάνησα (700 κενά), την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Αττική (από 656 κενά) και τον Πειραιά (642 κενά).

«Τα Χριστούγεννα θα περιμένουμε μέχρι να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών στα σχολεία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) κ. Θανάσης Κικινής σε συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας.

doe-st

Παράλληλα, χαρακτήρισε διαχρονικό το ζήτημα των κενών, αφού οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών έχουν «παγώσει» και γίνονται μόνο προσλήψεις αναπληρωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, σε 92 δημοτικά και 180 νηπιαγωγεία δεν έγινε ούτε αγιασμός…

Αναλυτικά, κλειστά παραμένουν 20 νηπιαγωγεία στην Αιτωλοακαρνανία, 2 δημοτικά σχολεία ειδικής αγωγής στην Ανατολική Αττική, 21 νηπιαγωγεία και 10 δημοτικά στα Δωδεκάνησα, 35 σχολικές μονάδες στην Εύβοια, 5 νηπιαγωγεία στη Ζάκυνθο, 35 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά στο Ηράκλειο Κρήτης, 8 νηπιαγωγεία και 6 δημοτικά στην Ιστιαία, 32 νηπιαγωγεία και 20 δημοτικά στις Κυκλάδες, 10 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά στη Λακωνία, 15 νηπιαγωγεία και 4 δημοτικά στη Λέσβο και στη Λήμνο, 12 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά στο Ρέθυμνο, 7 νηπιαγωγεία και 4 δημοτικά στη Σάμο, 5 νηπιαγωγεία και 1 δημοτικό σχολείο στη Σικυώνα, 2 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά στη Φωκίδα, 6 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά στα Χανιά και 2 δημοτικά σχολεία στη Χίο.

Παράλληλα, στην Ηλεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους 15 νηπιαγωγεία, ενώ στην Ξάνθη κλειστά είναι ολοήμερα δημοτικά σχολεία.Σχόλια