Κλειστά τα σχολεία στο Ισλάμ – Η εργασία για το Ισλάμ που άναψε φωτιές

Κλειστά τα σχολεία στο Ισλάμ – Η εργασία για το Ισλάμ που άναψε φωτιές

Πανικός προκλήθηκε σε σχολείο της Βιρτζίνια, όταν μία δασκάλα παρέδωσε μία εργασία για το σπίτι στους μαθητές. Το θέμα ήταν το Ισλάμ και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων με αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα σχολεία της περιοχής για λόγους ασφαλείας.

»Αν και δεν υπήρξε συγκεκριμένη απειλή για τους μαθητές, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά», δήλωσε ο Augusta County. Ποια ήταν η επίμαχη εργασία; Η καθηγήτρια μοίρασε στους μαθητές μία ζωγραφιά που απεικόνιζε τη φράση του Ισλάμ, Shahada, που δηλώνει την πίστη στο Ισλάμ. Τους ζήτησε να το αντιγράψουν. »Δεν υπάρχει άλλος Θεός πέρα από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ».

Η συνέχεια λίγο πολύ αναμενόμενη. Όταν οι μαθητές επέστρεψαν σπίτι και έδειξαν στους γονείς τους την εργασία, οι περισσότεροι εξοργίστηκαν και θεώρησαν πως επρόκειτο για μία προσπάθεια να στραφούν τα παιδιά τους στο Ισλάμ. Αμέσως, έγινα οι πρώτες κλήσεις στο σχολείο με τους περισσότερους γονείς να απαιτούν την απόλυση της δασκάλας. Η Cheryl LaPorte, βέβαια, δικαιολογήθηκε πως δεν σχεδίασε η ίδια το θέμα, αλλά πρόκειται για κάτι που υπάρχει σε ένα τυπικό βιβλίο εργασίας που αφορά στις θρησκείες του κόσμου.

Και οι αντιδράσεις από τα σχολεία, άμεσες. Δεν υπάρχει πλέον το »Shahada». Τα σχολεία, εξέδωσαν δήλωση λέγοντας πως κανείς δεν προσπαθούσε να επηρεάσει κάποιον να αλλαξοπιστήσει. »Κανένα από αυτά τα μαθήματα, ή συγκεκριμένα η παγκόσμια γεωγραφία, δεν προσπαθούν να στρέψουν τους μαθητές στο Ισλάμ ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία», δήλωσε ο Augusta County.

Η Kimberly Herndon, μητέρα αγοριού που είχε τη συγκεκριμένη δασκάλα, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι »στέλνει το παιδί της στο σχολείο, για να ασπαστεί το Ισλάμ ενώ η ίδια είναι Χριστιανή».

Πηγή: CnnΣχόλια