Κωνσταντοπούλου: Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της

Κωνσταντοπούλου: Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της

Για «καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας» έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής και απευθυνόμενη στους Έλληνες της διασποράς.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της. Το κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015 να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου, καλώντας ταυτόχρονα τον απόδημο ελληνισμό να είναι σε εγρήγορση και να κινητοποιηθεί ώστε, όπως είπε, να μην αφήσει να ολοκληρωθεί το πραξικόπημα.

«Από τις 13 Ιουλίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν», επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες, 15 Ιουλίου και 22 Ιουλίου, στις οποίες καλείται η Βουλή να νομοθετήσει, στην πραγματικότητα να νομοθετήσει χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις», υπογράμμισε ακόμα η πρόεδρος της Βουλής, σχολιάζοντας τα δύο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα και τονίζοντας στο ακροατήριο ότι τους μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας και χωρίς εξωραϊσμούς και καλλωπισμούς της κατάστασης.Σχόλια