Κοντονής: «Θα βρούμε ποιος έφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα, δεν θα το αφήσουμε έτσι!

Κοντονής: «Θα βρούμε ποιος έφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα, δεν θα το αφήσουμε έτσι!

Δεν επέλεξε να υποστηρίξει τις ενέργειες του Πάνου Καμμένου – ο οποίος κινήθηκε παράλληλα με τη δικαιοσύνη για να προσεγγίσει φυλακισμένο άνδρα – ούτε όμως άφησε ασχολίαστη την αδράνεια και των άλλων κομμάτων σχετικά με την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε από το βήμα της Βουλής πως συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα υπαγορεύουν στα κόμματα τον πολιτικό τους λόγο! Δεν ξεκαθάρισε αν εννοεί και τη δική του παράταξη…

Ο Σταύρος Κοντονής συμπλήρωσε ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση προσπάθειας να διαχυθούν στη χώρα 2,1 τόνοι ηρωίνης δεν θα σταματήσει από εκείνους που επιχειρούν κλίμα αποπροσανατολισμού, και αν έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία με επίσκεψη εκτός ωραρίου στη φυλακή, αυτή θα ελεγχθεί.

Σχολιάζοντας αναφορά που είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου περί «βορβορώδους κατάστασης», ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Θα ήθελα να σας πω ότι βορβορώδης και βροντώδης κατάσταση είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να διαμορφώσουν, δια των φιλικών τους εφημερίδων, τα οικονομικά συμφέροντα, ένα κλίμα στην κοινή γνώμη αποπροσανατολισμού. Εάν, όμως, έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία, όσον αφορά τον Κανονισμό της φυλακής, θα ελεγχθεί. Παρατυπία. Όμως θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι αυτή η υπόθεση αφορά την έλευση στην Ελλάδα 2,1 τόνων ηρωίνης. Για το οποίο ζήτημα δεν έχει υπάρξει ακόμα απόλυτα δικαστική διαλεύκανση. Επομένως, θέλω να σας τονίσω ότι θα περίμενα άλλου τύπου παρεμβάσεις στο θέμα αυτό. Παρεμβάσεις όταν ένας- ένας οι μάρτυρες της δίκης εξαφανίζονταν από προσώπου γης! Ή όταν υπήρξε μια εκτεταμένη συνέντευξη, του συγκεκριμένου ισοβίτη, σε δημοσιογράφο, στον οποίο είχε παράσχει και ρητή συναίνεση για την δημοσιοποίηση της συνέντευξης. Και η οποία συνέντευξη λέει πολλά ενδιαφέροντα που, ως εκ θαύματος, ο Τύπος που ασχολείται σήμερα με ήσσονος σημασίας ζητήματα – εάν παραβιάστηκε κάποιος κανόνας λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος – αυτός ο Τύπος γι΄ αυτή τη συνέντευξη δεν είπε κουβέντα»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε από την πρώτη στιγμή, έδωσε την πληροφορία στην αρμόδια εισαγγελέα η οποία έπραξε τα δέοντα.

«Αυτή τη στιγμή η δικαστική έρευνα συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, και μάλιστα ενεργοποιουμένης και της διαδικασίας της δικαστικής συνδρομής σε ξένο κράτος. Και την αλήθεια θα τη μάθουμε. Εγώ εύχομαι, το εύχομαι από καρδιάς, να μην εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολίτης σε αυτή την αθλιότητα, η οποία θα σκόρπιζε το θάνατο σε χιλιάδες νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, και θα έφερνε σε απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες. Εδώ δεν μιλάμε εδώ για μικροποσότητες αλλά για 2,1 τόνους ηρωίνης. Η ελληνική κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις της θα ψάξει και θα βρει την αλήθεια, παρέχοντας συνδρομή σε οτιδήποτε η ελληνική Δικαιοσύνη ζητήσει και να το ξέρουν όλοι ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις ούτε η Δικαιοσύνη θα καμφθεί, ούτε η κυβέρνηση, να φτάσει στο τέλος. Μιλάμε για έγκλημα που πήγε να γίνει εις βάρος της ελληνικής νεολαίας και ευτυχώς επενέβησαν οι διωκτικές αρχές και το εντόπισαν. Ε, αυτό δεν θα μείνει έτσι!».

Κλείνοντας, τα έβαλε με τον Τύπο και τον λάθος τρόπο με τον οποίο έχει αντιμετωπίσει το θέμα: «Ορισμένα ανυπόγραφα άρθρα, καλό θα είναι οι εκδότες να τα υπογράφουν, προς επίρρωση ότι εδώ έχει κινητοποιηθεί το σύμπαν, μετά από έλεγχο που έγινε, την περασμένη εβδομάδα, της οικονομικής αστυνομίας! Κάποιες παράνομες μαγνητοφωνήσεις που θα ελεγχθούν, είναι ενδεχομένως μια επικοινωνία εκτός ωραρίου που επιτρέπει ο Κανονισμός της φυλακής. Αυτά θα ελεγχθούν. Αλλά αλλαγή στον προσανατολισμό, ούτε στην κυβέρνηση ούτε στη Δικαιοσύνη, ούτε στην κοινωνία θα πετύχουν αυτά τα άρθρα».Σχόλια