Κώστας Ζουράρις: Αντιπρόεδρος Βουλής με… παντόφλες

Κώστας Ζουράρις: Αντιπρόεδρος Βουλής με… παντόφλες

Κανένα πρόβλημα, το ελληνικό κοινοβούλιο είναι μια φωλιά δημοκρατίας και κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει τις εξαντρίκ επιλογές, να εισέρχεσαι στη Βουλή, βρε αδερφέ, με μακό μπλουζάκι, βερμούδες ή σανδάλια! Ο Κώστας ο Ζουράρις, υπέρμαχος της δημοκρατίας, της πάνινης ενδυματολογίας και της ευφάνταστης λεξιπλασίας, ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλιά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αφού ορίστηκε έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής με 138 ψήφους υπέρ!

Αντιπρόεδρος με σανδάλια, λοιπόν; Ναι, ω, μα τον… πνευματικά φτερωτό υπερασπιστή των κατατρεγμένων Σαλονικιών, με βουντού και συνθήματα κατά των γαύρων και των λοιπών μικρών ιχθύων του Αργοσαρωνικού… Ευτυχώς, όμως, ο κύριος Ζουράρις φάνηκε σθεναρός υπέρμαχος της αρχαίας ελληνικής παράδοσης και, παρά τη γερμανική κυριαρχία επί των ελληνικών ηθών και εθίμων, δεν συνόδευσε το σανδάλι με άσπρη κάλτσα. Θα ήταν μια καλτ μαχαιριά στην καρδιά των Ελλήνων αν φορούσε σανδάλι με βαμβακερή καλτσούλα, δεν θα το αντέχαμε, και ο Δημήτρης Καμμένος θα επέστρεφε τρέχοντας να πάρει πίσω την καρέκλα του ως έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Δίχως υφασμάτινα περιπόδια, λοιπόν, ο Κώστας ο Ζουράρις μπαίνει ακόμη περισσότερο μέσα στην καρδιά μας και περιμένουμε με αγωνία την πρώτη του αγόρευση με τη νέα του ιδιότητα. Τον θέλουμε μαυρισμένο από τις βουτιές, να μην ανέβει απεριποίητος και με τον πύρινο λόγο του να μας κατακεραυνώσει, να μας αιφνιδιάσει, να μας φτάσει σε πνευματικό οργασμό και, αφού συνέλθουμε, να αναζητήσουμε στον Μπαμπινιώτη τα συμφραζόμενα.

Ζουράρι, τι λες, τι εννοείς; Τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Τι υπονοείς, τι εξηγείς, τι πρεσβεύσεις και προτείνεις, τι θες επιτέλους από τη ζωή μας; Γιατί έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής και όχι πρώτος των πρώτων, πρόεδρος της ψυχής και της ζωής μας, αχαλίνωτος εραστής του κλειδαμπαρωμένου μας λεξιλογίου, όλων αυτών που θα θέλαμε να λέμε ωσάν και εσένα, αλλά διστάζουμε γιατί δεν είμαστε Εσύ;

Κώστα Ζουράρι, θα θέλαμε τώρα, έστω και την έσχατη αυτή ώρα της ανορθόδοξης σύμπραξης των ριζοσπαστών αριστερών και των ανεξάρτητων υπερελλήνων, να φανερώσεις μια αρρενωπή πυγμή και να δηλώσεις ξεκάθαρα από την υψηλότερη σκαλωσιά της Βουλής: Είσαι με εμάς ή με τους άλλους; Οι Μακεδόνες υπήρξαν Έλληνες ή Σλάβοι; Διότι, ωραία όλα αυτά τα συνθήματα της παοκοφροσύνης που φέρνουν ψηφαλάκια, αλλά μάλλον οι καρέκλες είναι βολικές και η Μακεδονία παύει να είναι της μοδός όταν η «γραμμή» είναι νατοϊκή, και η ΠΓΔΜ βολεύει τον Τραμπ να γίνει Βόρεια Μακεδονία. Τώρα που η κοφτερή σου γλώσσα θα γινόταν ενοχλητική, τηρείς σιγήν ιχθύος. Γιατί, Κώστα; Ξέρουμε γιατί! Διότι τα έχεις γράψει όλα στα μέζεα του στεατοπυγικού σου υποσυστήματος. Α, και στα παλιά σου τα σανδάλια…


Σχόλια