Κούγιας στο eReportaz: Γιατί η Αθηναϊς Νέγκα κατέθεσε μήνυση κατά του Γιώργου Λιάγκα

Κούγιας στο eReportaz: Γιατί η Αθηναϊς Νέγκα κατέθεσε μήνυση κατά του Γιώργου Λιάγκα

 

 

Για το θέμα της μήνυσης κατά του γνωστού δημοσιογράφου και παρουσιαστή Γιώργου Λιάγκα, από την Αθηναΐδα Νέγκα για συκοφαντική δυσφήμηση, μίλησε στο e reportaz ο δικηγόρος της κ. Νέγκα, Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος περιέγραψε το τι οδήγησε την πελάτισσα του στο να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία αλλά ο δημοσιογράφος παραμένει άφαντος από χθες.

Η δήλωση του κ. Κούγια:

«Επεσκέφθη το γραφείο μου η γνωστή δημοσιογράφος Αθηναϊς Νέγκα και μου έθεσε υπόψιν μου την απομαγνητοφώνηση μιας εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού » Λάμψη», από την οποία προέκυπτε ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας στην ραδιοφωνική του αυτή εκπομπή αφ’ ενός μεν μίλησε με πολύ υποτιμητικούς και εξυβριστικούς ισχυρισμούς για τον συμπαρουσιαστή – επίσης γνωστό δημοσιογράφο- Βαγγέλη Περρή, χαρακτήρισε με τον χειρότερο τρόπο την εκπομπή αλλά το κυριότερα απ’ολα είναι ότι περιέγραψε συμπεριφορές της κυρίας Νέγκα οι οποίες κατά την κρίση μου και των συνεργατών μου αλλά και κατά τον μέσο άνθρωπο, αποτελούν συνιστούν τη διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφημήσεως στην ακραία περίπτωση της απλής εξύβρισης. Της είπα ότι έχει δικαίωμα να κάνει μήνυση και να ασκήσει αγωγή, μου ζήτησε άμεσα να ενεργήσουμε. Καταθέσαμε εν συνεχεία μήνυση στο αστυνομικό τμήμα στην περιφέρεια του οποίου λειτουργεί ο ραδιοφωνικός σταθμός και ενεργοποιήθηκε η αυτόφορη διαδικασία. Απ’ ότι πληροφορήθηκα από την αστυνομία, ο κ. Λιάγκας δεν εμφανίστηκε πουθενά στο σταθμό εχθές το βράδυ όπως ήταν φυσιολογικό, αλλά ούτε σήμερα ανακοίνωσε πως θα κάνει εκπομπή και ότι βρίσκεται εκτός Αθηνών. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν έχω κάτι άλλο πω»

Η υπόθεση

Η μήνυση κατατέθηκε εξαιτίας των όσων ανέφερε ο γνωστός παρουσιαστής κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής με τίτλο «Πρωινό στην Αθήνα», που παρουσιάζει στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΨΗ 92.3.

Τα σχόλια που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας για την Αθηναϊδα Νέγκα ήταν τα εξής: «Καλά, άντε και ο Περρής έχει ένα χιούμορ και είναι ικανός άνθρωπος, η άλλη η Νέγκα, αυτή η νεκροφιλό… γιατί δεν της βάζουν ένα φέρετρο να κάνει εκπομπή;».

Η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια

«Η γνωστή δημοσιογράφος Αθηναΐς Νέγκα ανέθεσε στο δικηγορικό μας γραφείο να υποβάλλουμε έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάγκα για τα όσα εκείνος ισχυρίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής με τίτλο «Πρωινό στην Αθήνα», που παρουσιάζει στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΨΗ 92.3. Κατά την κρίση του δικηγορικού μας γραφείου τα όσα ισχυρίστηκε στην εν λόγω εκπομπή ο κ. Γιώργος Λιάγκας συνιστούν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης. Εις βάρος του Γιώργου Λιάγκα κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.

Διαβάστε επίσης:

Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Γιώργος Λιάγκας

Που βρίσκεται ο Γιώργος Λιάγκας μετά την μήνυση που κατέθεσε η Νέγκα;

 Σχόλια