Κουίκ: Οι 153 ψήφοι πρέπει να είναι δεδομένοι

Κουίκ: Οι 153 ψήφοι πρέπει να είναι δεδομένοι

«Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να το έχουμε κλείσει το θέμα. Και γι΄αυτό κάνουμε και την έκκληση να συνεχιστεί ο διάλογος με εκείνους οι οποίοι τον κάνουν, όπως είναι οι επαγγελματικοί φορείς και να τον ξεκινήσουν τον διάλογο οι αγρότες οι οποίοι δεν μπορεί να παγιδεύονται από κάποιους οι οποίοι τον αρνούνται», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ στον Real FM αναφερόμενος στο ασφαλιστικό.

Και πρόσθεσε: «Η αξιολόγηση θα αργήσει… Η αξιολόγηση θα πάρει λίγο τον χρόνο της αλλά πρέπει να την τρέξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο πέφτουν βάρη πάνω σε κινήσεις που πρέπει να κάνουμε».

Στο ερώτημα τι εννοεί λέγοντας ότι θα αργήσει η αξιολόγηση κι αν θα χρειαστεί να φτάσουμε στην άνοιξη για να ολοκληρωθεί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απάντησε: «Δεν μπορώ να το βάλω χρονικά», ενώ αναφερόμενος στα “αγκάθια” που υπάρχουν και θα οδηγήσουν στην όποια καθυστέρηση ο κ. Κουίκ είπε: «Το ασφαλιστικό, διευκρινίζω, διότι δεν αλλάζει τίποτα σε ότι αφορά το φορολογικό των αγροτών. Τίποτα. Δεν τίθεται στην πρώτη αξιολόγηση θέμα φορολόγησης αγροτών. Αρα είναι μόνο το ασφαλιστικό, κι αν κλείσουμε το ασφαλιστικό, πιστεύω ότι έχουμε κλείσει ένα χρόνιο πρόβλημα κι έχουμε κλείσει και τα μέγιστα από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την 3ετή συμφωνία για να μπορέσουμε να πάμε στην αξιολόγηση που σημαίνει όμως ταυτόχρονα και συνομιλία για το χρέος, γιατί αυτή είναι η κατάληξη».Σχόλια