Κουρουμπλής: Μπορεί οι τηλεοπτικές άδειες να γίνουν πέντε!

Κουρουμπλής: Μπορεί οι τηλεοπτικές άδειες να γίνουν πέντε!

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τονίζοντας ότι ο αριθμός των καναλιών δεν σημαίνει και πλουραλισμό απόψεων ενώ υπογράμμισε πως μετά την εξέλιξη της διαδικασίας θα αποδειχθεί ότι ήταν έωλες οι κατηγορίες ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει δικό της σύστημα.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί σε επόμενο χρόνο ο αριθμός των αδειών σε πέντε.

Αναφορικά, με τον εκλογικό νόμο είπε: «Το έλλειμμα του μπόνους στον εκλογικό νόμο μπορεί να καλυφθεί από τον λαό» και  εξήγησε για την απλή αναλογική ότι ο λαός μπορεί να ενισχύσει οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί, εάν θέλει να τον κυβερνήσει.
Είπε ακόμα ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν απέτρεψαν την οικονομική κρίση, ενώ υποστήριξε πως έως τις 20 Ιουλίου είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος για να βρεθούν οι 3 ψήφοι που απαιτούνται για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 200 βουλευτών και να ισχύσει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής από τις ερχόμενες εκλογές.

Τόνισε επίσης, ότι η Αριστερά εδώ και 40 χρόνια μιλά για την απλή αναλογική -αν και συμφώνησε ότι έχει αλλάξει το πολιτικό περιβάλλον καθώς η χώρα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα- και κάλεσε εμμέσως το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει άποψη καθώς είχε προτείνει την απλή αναλογική με πρόταση νόμου.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση για μεγάλο συνασπισμό (σ.σ. κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ) στην Ελλάδα είπε πως με τα σημερινά δεδομένα «δεν το βλέπει» για να συμπληρώσει πως μετά την ψήφιση της απλής αναλογικής δημιουργούνται δυνατότητες συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων.

 Σχόλια