Κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι κρίσιμη, καθώς αναμένεται αύριο η μεγάλη παναγροτική συγκέντρωση στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα σταθεροί στα μπλόκα τους παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε κεντρική και δυτική Μακεδονία οι οποίοι θα έχουν συνάντηση με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη επερχόμενη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης,  μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνουν ότι παραμένουν στα μπλόκα και προγραμματίζουν «συμβολικού τύπου κινητοποιήσεις, παραμένοντας σε εγρήγορση για κλιμάκωση εάν κριθεί απαραίτητο».

Από την άλλη μεριά στο στρατόπεδο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, οι συντασσόμενοι με αυτήν, παραμένουν αμετακίνητοι στα αγροτικά μπλόκα που έχουν στήσει, εστιάζοντας ωστόσο την προσοχή τους στη συγκέντρωση του αγροκτηνοτροφικού κόσμου για δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

«Περιμένουμε περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες» δήλωσε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.

Πάντως, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτήν, σε γενική συνέλευση αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο, τονίζοντας ότι «δεν συμφωνούμε σε κομματικού τύπου διοργανώσεις, όποιος και αν τις προγραμματίζει».

Στις 8 Μαρτίου στην Αθήνα και οι αγρότες της Κρήτης

Συλλαλητήριο στην Αθήνα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Κρήτης, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και στις επιταγές των δανειστών, όπως αναφέρει το ekriti.gr.

Το παγκρήτιο συντονιστικό όργανο των αγροτών, αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με απόβαση στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου και συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς του κλάδου.

Η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου έγινε σε φορτισμένο κλίμα, με φόντο τα προβλήματα των αγροτών, ενώ οι εκπρόσωποι του κλάδου επέμειναν στη δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι αγροτοσυνδικαλιστές θα «οργώσουν» τα χωριά της ενδοχώρας σε ολόκληρη την Κρήτη προκειμένου το συλλαλητήριο της Αθήνας να έχει τη δυναμική που θέλουν οι αγρότες ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.Σχόλια