Κρίσιμη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Κρίσιμη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η προθεσμία που έχει δώσει η FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκπνέει την Παρασκευή, ωστόσο η Τρίτη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη μέρα, καθώς μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αποφυγή του Grexit.

Σήμερα ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή, ενώ θα δώσει το «παρών» και στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ.

Ειδικότερα ο κύπριος παράγοντας αναμένεται να ζητήσει από τον Γιώργο Γκιρτζίκη την άμεση εναρμόνιση του καταστατικού της ομοσπονδίας με τις διεθνείς επιταγές στον τομέα του κώδικα δεοντολογίας. Συγκεκριμένα, θα ζητηθεί να μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να εξετάζει υποθέσεις που αφορούν αδικήματα που τελέστηκαν και πριν το καλοκαίρι του 2015, κάτι που τα στελέχη της ΕΠΟ έχουν αποφύγει μέχρι τώρα με μια ειδική διάταξη, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουν συνέπειες όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως η «εγκληματική οργάνωση», το «Koriopolis» ή η «κάρτα υγείας».

Εφόσον εναρμονιστεί το καταστατικό, θα μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να καθαιρέσει από τις θέσεις τους τον Γιώργο Γκιρτζίκη κι άλλα στελέχη της ομοσπονδίας, όπως συνέβη και με τους Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να δικαστούν για συγκεκριμένα σκάνδαλα.

Κάποιοι εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν η ΕΠΟ θα εναρμονίσει άμεσα το καταστατικό της ή θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο προγραμματίζοντας για μια γενική συνέλευση στο μέλλον την προώθηση των απαιτούμενων αλλαγών. Σε αυτή την περίπτωση, οι πηγές αναφέρουν πως εφόσον οι της ΕΠΟ γαντζωθούν στις καρέκλες τους, τότε ο Σταύρος Κοντονής θα παρέμβει ωμα στη διοίκηση της ομοσπονδίας και με τροπολογία-εξπρές που θα κατατεθεί στη Βουλή θα απομακρύνει άμεσα όσους διώκονται ποινικά. Μάλιστα στην ίδια τροπολογία θα συμπεριληφθεί και διάταξη για την ένταξη της ομοσπονδίας στο ενιαίο μισθολόγιο, κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα για ακριβοπληρωμένα στελέχη της ΕΠΟ.

 Σχόλια