Κρήτη: Τα κόλλυβα έστειλαν 10 άτομα στο νοσοκομείο

Κρήτη: Τα κόλλυβα έστειλαν 10 άτομα στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο κατέληξαν 10 άτομα στο χωριό των Μεσελέρων στην Ιεράπετρα έπειτα από κόλλυβα που κατανάλωσαν σε μνημόσυνο.

Σύμφωνα με το cretapost, το  περιστατικό σημειώθηκε μετά τη λειτουργία όπως συνηθίζεται ακολουθεί το τραπέζι για το μνημόσυνο που τελείτε στην εκκλησία. Δέκα από τους παριστάμενους στο τραπέζι που κατανάλωσαν τη συγκεκριμένη τροφή εμφάνισαν μόλις λίγη ώρα αργότερα συμπτώματα δηλητηρίασης με έντονους πόνους στο στομάχι αλλά και απότομο ανέβασμα πυρετού.

Στο σημείο επικράτησε πανικός με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους στο μνημόσυνο να ειδοποιούν το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα τα οποία έσπευσαν αμέσως και παρέλαβαν 10 άτομα, από τα οποία τα 7 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και τα τρία στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγίου Νικολάου.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Γιώργος Αρακαδάκης ανέφερε στις δηλώσεις του: «Χθες το μεσημέρι ήρθαν στο νοσοκομείο 7 άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από κατανάλωση κολύβων. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού του νοσοκομείου αντέδρασε άμεσα και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στα 7 άτομα και τους περιέθαλψαν. Το ευτύχημα είναι ότι δεν κινδυνεύει η υγεία τους ενώ αναμένεται να πάρουν και γρήγορα εξιτήριο».

Διαβάστε επίσης:

«Ηχηρές» απουσίες στο μνημόσυνο για τα 20 χρόνια του Α. Παπανδρέου

 Σχόλια