Ξεδιάντροποι: Τα σαββατιάτικα ρουσφέτια του Σπίρτζη στο Μετρό

Ξεδιάντροποι: Τα σαββατιάτικα ρουσφέτια του Σπίρτζη στο Μετρό

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Μεθόδους από το μακρινό παρελθόν με σκοπό την άλωση της κρατικής μηχανής αλλά και τον εγκλωβισμό της επόμενης κυβέρνησης από την στελέχωση των διευθυντικών θέσεων «από τα δικά μας παιδιά», χρησιμοποιεί ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ένα 24ωρο μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα… καμώματα της Τασίας και τις μετατάξεις ημετέρων στην Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης εκμεταλλευόμενος την… τούρλα του Σαββάτου προχώρησε όχι σε μια και δύο αλλά σε 25 συνολικά μετατάξεις από την Εγνατία Οδό στην Αττικό Μετρό Α.Ε. 

Έχοντας ως όπλο του το Νόμο για την κινητικότητα το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε σε χρόνο εξπρές να κατορθώσει αυτό που για τους περισσότερους συναδέλφους του θεωρείται ακατόρθωτο. Να πραγματοποιήσει ένα νόμιμο μεν αλλά ανήθικο δε ρουσφέτι-μεγατόνων αποδεικνύοντας ότι μοναδικός σκοπός της απερχόμενης κυβέρνησης είναι να βολέψει όσους περισσότερους μπορεί.

Η απόφαση την Παρασκευή το ΦΕΚ το Σάββατο 

Το πλέον σουρεαλιστικό της υπόθεσης είναι ότι την τελευταία ημέρα της λειτουργίας της Βουλής, την Παρασκευή 7η Ιουνίου, ο κ. Σπίρτζης δεν ακολούθησε την πεπατημένη άλλων συναδέλφων αλλά χρησιμοποιώντας το Νόμο της Κινητικότητας κατόρθωσε να μετατάξει 25 εργαζομένους η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κάτι που σημαίνει ότι θα αναλάβουν διευθυντικές θέσεις στην Αττικό Μετρό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα είτε να σιγοντάρουν τις όποιες απεργίες θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μετρό από την θέση της αντιπολίτευσης είτε να δημιουργήσουν προβλήματα στην νέα διοίκηση της Μετρό η οποία θα διοριστεί από την ερχόμενη κυβέρνηση.

Μάλιστα το κατόρθωμα-Σπίρτζη είναι ιδιαίτερα σπουδαίο εάν αναλογιστούμε ότι η υπουργική απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή και το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε το Σάββατο. Είναι αυτό που λέμε κυριολεκτικά στην τούρλα του Σαββάτου.

Δείτε τα έγγραφα:

 

Σχόλια