Λαφαζάνης: Το Grexit γίνεται μεγάλο λαϊκό ρεύμα – Θα λάβει σαρωτικές διαστάσεις

Λαφαζάνης: Το Grexit γίνεται μεγάλο λαϊκό ρεύμα – Θα λάβει σαρωτικές διαστάσεις

Στις αντιπαραθέσεις για τον εκλογικό νόμο αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντάς τις «ανούσιες και βαθιά αποπροσανατολιστικές», σε δηλώσεις του μετά την περιοδεία του στον Βόλο και στην Βιομηχανική ζώνη Μαγνησίας, όπου διαπίστωσε υψηλή ανεργία και ύφεση εργασιών στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ καταδίκασε τις μνημονιακές πολιτικές και ανέφερε πως η οργάνωση «έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα με αιχμή το Grexit και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα».

Όπως υποστήριξε, τo Grexit γίνεται ταχύτατα μεγάλο λαϊκό ρεύμα, που θα λάβει σαρωτικές διαστάσεις το επόμενο διάστημα. «Είναι χαρακτηριστικό το θετικό κλίμα που είδαμε ανάμεσα στους πολίτες στην αγορά του Βόλου, όπου η απήχηση του εθνικού νομίσματος ήταν συντριπτική» πρόσθεσε.

Τόνισε δε ότι «η χώρα για να απαλλαγεί από τα μνημόνια, να βγει από την κρίση και να ανασυγκροτηθεί, χρειάζεται την άμεση έξοδο από την Ευρωζώνη, το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα και την αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διακοπής αποπληρωμής του χρέους για τη διαγραφή του, ευρύτατης σεισάχθειας στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά αδύνατων στρωμάτων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων και εθνικοποίησης/κοινωνικοποίησης των τραπεζών για να παίξουν ένα νέο αναπτυξιακό ρόλο και ρόλο ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία, με χαμηλά έως μηδενικά επιτόκια και μετασχηματισμού της».

Τέλος, αναφορικά με τη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Λαφαζάνης τη χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα, Μητσοτάκη και δορυφόρους τους τα άλλα κόμματα», συμπληρώνοντας ότι αυτές οι αντιπαραθέσεις «δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αρχές, αξίες και εναλλακτικές πολιτικές, αλλά κυρίως με το ποιοι θα έχουν τις «καρέκλες»».

 

 

 Σχόλια