Λαγκάρντ: Το Brexit δε θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση

Λαγκάρντ: Το Brexit δε θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση

«Δεν πιστεύουμε ότι η ψήφος υπέρ του Brexit θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση» δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ίδια, ωστόσο, κάλεσε τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο να καταρτίσουν το συντομότερο δυνατό ένα «χρονοδιάγραμμα» για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, προκειμένου να μειωθούν οι αβεβαιότητες.

«Η λέξη – κλειδί σ’ αυτή την υπόθεση είναι η αβεβαιότητα και όσο αυτή η αβεβαιότητα θα διαρκεί, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος» τόνισε η κ. Λαγκάρντ.

Αναφορικά με το διερευνώμενο κύμα ευρωσκεπτικισμού, η επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε την ΕΕ να «εξηγήσει καλύτερα αυτό που κάνει» – δηλαδή τα οφέλη και τα κόστη από τις διάφορες ενέργειές της. «Χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απογοήτευση» συνέχισε, στο ίδιο ύφος.

Στο ίδιο θέμα, πάντως, κατέστησε παράλληλα σαφές, ότι τα κράτη – μέλη από την πλευρά τους, θα πρέπει να σταματήσουν να επιρρίπτουν τις ευθύνες «για ό,τι πάει στραβά» στις Βρυξέλλες.

 Σχόλια