Λάρισα: Κομμένο το ρεύμα στο διαμέρισμα που τυλίχτηκε στις φλόγες – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 4χρονο που απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες

Λάρισα: Κομμένο το ρεύμα στο διαμέρισμα που τυλίχτηκε στις φλόγες – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 4χρονο που απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες

Με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό που εισέπνευσε και διασωληνωμένο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας, ένα τετράχρονο παιδάκι, το οποίο απεγκλωβίστηκε το πρωί από φλεγόμενο διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, όταν η πυροσβεστική υπηρεσία Λάρισας επενέβη στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρά, για τον απεγκλωβισμό του παιδιού από το υπνοδωμάτιό του, απ’ όπου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις άρχισε η πυρκαγιά.

1

Αυτή την στιγμή το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λάρισας, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί, παίρνει καταθέσεις προκείμενου να συνθέσει το παζλ των καταστάσεων που οδήγησαν στην πρωινή τραγωδία.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής εξετάζει το ενδεχόμενο η τραγωδία να προήλθε από ένα αναμμένο κερί στο διαμέρισμα, στο οποίο όπως διαπιστώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε ρεύμα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά μπορεί να ξεκίνησε από θερμαντικό σώμα.

2

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν και τη μητέρα του παιδιού από το διαμέρισμα, η οποία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καλά στη σωματική της υγεία, αλλά σε κατάσταση σοκ.

3

4

Το onlarissa.gr επικοινώνησε με το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» για την κατάσταση του μικρού αγοριού που νοσηλεύεται στην εντατική. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά σοβαρή, λόγω των εσωτερικών εγκαυμάτων που έχει υποστεί από την εισπνοή καπνού. «Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα», επισημαίνουν.

Σημειώνεται τέλος ότι η φωτιά προκάλεσε φθορές σε όλο το σπίτι και στον διάδρομο του ορόφου.

Με πληροφορίες από onlarissa.gr & ert.gr

Πηγή φωτογραφιών: onlarissa.gr

 Σχόλια