Λέσβος & Χίος: Δεν εκδίδονται εισιτήρια πλοίων για πρόσφυγες & μετανάστες

Λέσβος & Χίος: Δεν εκδίδονται εισιτήρια πλοίων για πρόσφυγες & μετανάστες

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες που εκπροσωπούν πλοία τα οποία συνδέουν τη Λέσβο και τη Χίο με τον Πειραιά, δεν εκδίδουν, από σήμερα Τρίτη και για το επόμενο 48ωρο, εισιτήρια για πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, με σκοπό την καθυστέρηση της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Από το περασμένο Σάββατο τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Τέρα Τζετ» βρίσκονται αγκυροβολημένα άδεια στα λιμάνια Μυτιλήνης και Χίου.

Δεδομένης της παραπάνω απόφασης, σήμερα και τις επόμενες μέρες, αναμένεται να ταξιδέψουν μόνο όσοι έχουν εκδώσει ήδη εισιτήριο, και οι οποίοι, έως την αναχώρησή τους, διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και είναι κυρίως Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα, με το πλοίο «Αριάδνη» που αναχώρησε από τη Μυτιλήνη στις 8 το βράδυ ταξιδεύουν για Πειραιά 515 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ από Μυτιλήνη επίσης, για το αυριανό βραδινό δρομολόγιο του πλοίου «Blue Star 1» για Πειραιά, έχουν εκδοθεί εισιτήρια σε 325 πρόσφυγες και μετανάστες. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι θα επιβιβασθούν στα παραπάνω πλοία και από το λιμάνι της Χίου.Σχόλια