Λέσβος: Στο «κόκκινο» η ένταση στο νησί – Νέα επεισόδια & φωτιές στη Μόρια

Λέσβος: Στο «κόκκινο» η ένταση στο νησί – Νέα επεισόδια & φωτιές στη Μόρια

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, με αφορμή φήμη που κυκλοφόρησε μέσα στον καταυλισμό περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 300 πρόσφυγες διέφυγαν από το κέντρο φιλοξενίας και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Με την επιστροφή τους, από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αυτή την ώρα, η κατάσταση μέσα στον καταυλισμό είναι ήρεμη, ενώ κάποιοι εκ των προσφύγων που διαμένουν εκεί αρνήθηκαν να λάβουν φαγητό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής.

Εν τω μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί και οι κάτοικοι της Μόριας, με αφορμή τον σχεδόν διπλάσιο αριθμό προσφύγων που διαμένουν στο τοπικό hot spot, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 3.000 άτομα.

1

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 10:00 από το ΙΚΑ Μυτιλήνης. Οι συγκεντρωμένοι, αφού διέσχισαν την κεντρική αγορά της πόλης, έφτασαν στην προκυμαία, για να διαμαρτυρηθούν στο δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή τους, εξαιτίας, όπως λένε, της αδράνειάς του.

Όπως αναφέρει σχετικά το lesvosnews.gr, τα αίματα άναψαν έξω από το δημαρχείο, όταν αναρχικοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Μόλις τους αντιλήφθηκαν, οι κάτοικοι της Μόριας τους κυνήγησαν στα σοκάκια και, με τη βοήθεια της Αστυνομίας, τους απομάκρυναν.

Πηγή φωτογραφιών: lesvosnews.grΣχόλια