Λίστα Μπόργιανς: Eξηγήσεις στους οικ. εισαγγελείς θα δώσουν δεκάδες καταθέτες

Λίστα Μπόργιανς: Eξηγήσεις στους οικ. εισαγγελείς θα δώσουν δεκάδες καταθέτες

Κλήσεις με τις οποίες θα ζητούν εξηγήσεις ετοιμάζονται να αποστείλουν ως τα τέλη της εβδομάδας οι οικονομικοί εισαγγελείς σε δεκάδες καταθέτες τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα «Μπόργιανς» που απέστειλαν οι γερμανικές αρχές στη χώρα μας.

Στην λίστα αυτή περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, γιατροί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι θα κληθούν να εξηγήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να εξηγήσουν το πόθεν έσχες των καταθέσεών τους γνωστοί επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και γνωστά ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο που έχουν καταθέσεις που περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα ενώ πολλοί από αυτούς «φιγουράρουν» και σε άλλες λίστες που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Παράλληλα με την έρευνα της λίστας, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης, έχει ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος κάθε στοιχείο για καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

 

Όπως είχε αποκαλύψει το ereportaz πριν λίγο καιρό, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις νέες ρυθμίσεις για τη λεγόμενη αυτοκαταγγελία (κατά το γερμανικό μοντέλο) που θα δίνει τη δυνατότητα σε καταθέτες να πληρώνουν πριν τους ψάξουν οι αρμόδιες αρχές, πρόστιμα και φόρους, αποφεύγοντας ποινικές εμπλοκές αλλά και βαριά πρόστιμα.
Να σημειωθεί πως το το προσεχές Σάββατο αναμένεται στη χώρα μας η έλευση του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας ο οποίος θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές για την πάταξη της φοροδιαφυγής ενώ από γερμανικής πλευρά θα προσφερθεί και βοήθεια με την μορφή τεχνογνωσίας.


Σχόλια