Μ. Βέμπερ: Διακοπή χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού κόμματος που ανήκει η Χρυσή Αυγή

Μ. Βέμπερ: Διακοπή χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού κόμματος που ανήκει η Χρυσή Αυγή

Τη διακοπή της χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος «Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) ζήτησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ΕΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα κόμμα με τους «χειρότερους ακροδεξιούς και νεο-φασίστες στην Ευρώπη», σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Politico.

Ο κ. Βέμπερ σε σχετική επιστολή του προς τους άλλους ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων τόνισε ότι το ανωτέρω πολιτικό κόμμα εξέλαβε επιχορήγηση 600.000 ευρώ από το Ευρωκοινοβούλιο το 2016, προκειμένου να τα διαθέσει για τη συσπείρωση «μερικών από τα πιο ριζοσπαστικά και μαχητικά ακροδεξιά κόμματα».

«Πρέπει να βεβαιωθoύμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνει χρήση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς» ανέφερε ο στην επιστολή του ο επικεφαλής του ΕΛΚ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους εξτρεμιστές που στρέφονται εναντίον της ίδιας μας της κοινωνίας».

Σημαντικά, στην επιστολή του, ανέφερε τη φερόμενη εμπλοκή της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και κατηγόρησε τη αντι-συνταγματική συμπεριφορά του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, το οποία κινδυνεύει με αποκλεισμό από  το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, μεταδίδει η εφημερίδα Politico.

 Σχόλια