Μαχητές από 100 και πλέον χώρες μάχονται στις τάξεις του ΙΚ

Μαχητές από 100 και πλέον χώρες μάχονται στις τάξεις του ΙΚ

Μαχητές 100 και πλέον διαφορετικών εθνικοτήτων πολεμούν στις τάξεις… του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δήλωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα στο συνέδριο του διεθνούς συνδέσμου εισαγγελέων στην ρωσική πόλη Σότσι, καλώντας παράλληλα να υιοθετηθεί από την διεθνή κοινότητα η Γενική Σύμβαση για την Διεθνή Τρομοκρατία, που είχε προτείνει η Ινδία το 1996.

«Σήμερα μαχητές από 100 και πλέον χώρες έχουν ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», και αντιστοιχούν «στο 40% των μελών της οργάνωσης», υπογράμμισε ο Τσάικα. Ο υπαρχηγός της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας, Γιεβγκένι Σισόγιεφ ανέφερε πως περίπου 7.000 υπήκοοι της Ρωσίας και κρατών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ.

Ο Τσάικα τόνισε εξάλλου πως οι ρωσικές αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν διακόψει την λειτουργία 800 και πλέον ιστοτόπων που συνδέονταν με τρομοκρατική δραστηριότητα και έσβησαν 4.500 ιστοσελίδες με παράνομο περιεχόμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 650 υποθέσεις Ρώσων υπηκόων που φέρονται να έχουν ενταχθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό ερευνώνται.Σχόλια