Μανουέλ Βαλς: Η Γαλλία απορρίπτει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Μανουέλ Βαλς: Η Γαλλία απορρίπτει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

«Η Γαλλία απορρίπτει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του, και προσθέτοντας ότι αν η χώρα βγει τελικά από τη ζώνη του ευρώ, αυτό θα έχει γεωπολιτικές συνέπειες και θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι «η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αποτελεί γεωπολιτική προτεραιότητα για την Ευρώπη», ενώ τόνισε, στο ίδιο κλίμα ότι «Η διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ, και επομένως στην καρδιά της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας και γεωπολιτικής σημασίας».

«Το να επιτρέψουμε την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη θα είναι παραδοχή ανικανότητας και η Γαλλία το απορρίπτει αυτό», είπε ακόμα ο κ. Βαλς, αφήνοντας να εννοηθεί πως μία συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές είναι κοντά.

«Τα βήματα για να βελτιωθεί η διοίκηση στην Ευρωζώνη πρέπει να επισπευσθούν. Η Γαλλία θέλει με απόλυτη αποφασιστικότητα να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους.

Τέλος, αναφορικά με το δημόσιο χρέος της χώρας, ο κ. Βαλς σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ταμπού για τη συζήτηση της αναδιάρθρωσής του.Σχόλια