Μάρδας: Δεν έχω βγάλει 80.000 ευρώ στο εξωτερικό – «Ενορχηστρωμένο» σχέδιο εναντίον μου

Μάρδας: Δεν έχω βγάλει 80.000 ευρώ στο εξωτερικό – «Ενορχηστρωμένο» σχέδιο εναντίον μου

Διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», κατά το οποίο φερόταν, χωρίς να κατονομάζεται πως έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό. Ο κ. Μάρδας τόνισε πως έβγαλε ένα κατά πολύ μικρότερο ποσό, της τάξεως των 30.000 ευρώ για σπουδές της κόρης τους στις Βρυξέλλες, πριν αναλάβει τα υπουργικά του καθήκοντα. Μάλιστα, έκανε λόγο για «ενορχηστρωμένο» σχέδιο εναντίον του, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε «έχουν ενοχλήσει πολύ οι «επιδόσεις» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους». Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να αποστείλει στον Πρωθυπουργό, αντίγραφα των κινήσεων των λογαριασμών τόσο των δικών του όσο και της γυναίκας του, που θα αποδεικνύουν όλες τις συναλλαγές που έχει κάνει.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

[mejsaudio src=»/http://www.ereportaz.gr/wp-content/uploads/2015/05/mardas-berykios-06-05-15.mp3″]

Η BILD των κατονόμασε

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild ο αναπληρωτής υπουργός ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο. Σε δημοσίευμα της την Τρίτη η  εφημερίδα «Μακεδονία» ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού διότι δεσμεύεται από το τραπεζικό απόρρητο, ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης και σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, η Bild τονίζει πως πρόκειται για τον κ. Μάρδα.

bild

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους…

Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημεριδα «Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή.

Η απάντηση της κυβέρνησης στο δημοσίευμα της «Θ»

megaro-maximou_1

Όνομα και στοιχεία ζητά η κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης «ο οποίος έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης» μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο.

Το ζήτημα του δημοσιεύματος της εφημερίδας Θεσσαλονίκη τέθηκε στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος απάντησε: «Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, δεν μπορώ να σχολιάσω».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης επιτέθηκε στον κ. Σακελλαρίδη, λέγοντας ότι το θέμα αυτό ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να γνωρίζει: «Αν υπάρχει σήμερα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα με αρμοδιότητες στην οικονομία, που έβγαλε χρήματά του στο εξωτερικό και μάλιστα αφότου ανέλαβε κι ενώ ασκεί καθήκοντα. Πότε θα μάθει; Και τι θα κάνει σχετικώς;»

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, κάλεσαν την εφημερίδα να δημοσιεύσει στο αυριανό φύλλο το όνομα, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού, διαφορετικά «θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση.»

Οι ίδιοι κύκλοι, απαντώντας στη ΝΔ, κάλεσαν τον κ. Καραγκούνη «να πιέσει την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» να δημοσιεύσει τα στοιχεία του «αναπληρωτή υπουργού που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο το Μάρτιο». Θα βοηθούσε πολύ στη μάχη κατά της διαφθοράς».

«Από ότι φαίνεται η δημοσιογραφική χυδαιότητα δεν έχει όρια», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης και κατηγορούν το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη» ότι συνεχίζει τη βρώμικη προβοκάτσια με δήθεν πληροφορίες για αναπληρωτή υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η πρακτική είναι γνωστή, αναφέροντας ότι βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Εν συνεχεία, όπως συμπληρώνουν, όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης.

 

 Σχόλια