Μάρδας: Όφελος για την Ελλάδα και από τη… σκόνη που αφήνει η επίσκεψη Πούτιν

Μάρδας: Όφελος για την Ελλάδα και από τη… σκόνη που αφήνει η επίσκεψη Πούτιν

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει την πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου  Πρόεδρου στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν με την παρουσία του στην Αθήνα επαύξησε και επικύρωσε σειρά επιχειρηματικών και επενδυτικών συμφωνιών.

«Και από τη σκόνη που αφήνει πίσω η επίσκεψη Πούτιν, υπάρχει όφελος για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε ότι από το γεγονός και μόνο ότι οκτώ συναρμόδιοι υπουργοί συνόδευσαν τον Ρώσο Πρόεδρο στην Ελλάδα για να υπογράψουν τις παραπάνω συμφωνίες, υπάρχει όφελος για τη χώρα.

Στο ερώτημα αν είναι εφικτό να απλουστευθούν περισσότερο οι διαδικασίες στο ζήτημα της έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες ο κ. Μάρδας έκανε γνωστό ότι συνεχίζεται η αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και οι αποσπάσεις αστυνομικών στην ελληνική πρεσβεία για να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι.

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις δυνατότητες τις οποίες είχε το προξενείο μας πέρσι με σκοπό την έκδοση βίζας» τόνισε ο κ. Μάρδας, υπογράμμισε ότι η όποια διαδικασία απλούστευσης στην έκδοση βίζας πρέπει να συμφωνηθεί σε επίπεδο ΕΕ και επισήμανε ότι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα παρουσιάζουν ήδη αύξηση συγκριτικά με πέρσι.

Στο ερώτημα αν οι εικόνες από την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αποτρέπουν τους επενδυτές απάντησε:

«Η αίσθηση ότι υπήρχε μια υπερβολή εκ μέρους του Τύπου, του εθνικού και του διεθνούς, είναι διάχυτη σε όλους τους επενδυτές» σχολίασε και ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες χώρες, όπως στην Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία, παραμένει πολύ μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων, η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα προβλήθηκε πολύ περισσότερο.Σχόλια