Μαρτυρία- ΣΟΚ: Ο δήμιος του ISIS είχε φυλακιστεί στη Θεσσαλονίκη

Μαρτυρία- ΣΟΚ: Ο δήμιος του ISIS είχε φυλακιστεί στη Θεσσαλονίκη

Ο εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους Τζιχάντι Τζον όχι μόνο πέρασε από την Ελλάδα, στο ταξίδι του από τη Βρετανία στη Συρία, αλλά συνελήφθη και κρατήθηκε επί τέσσερις μέρες από τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το πρακτορείο Russia Today.

Ο Τζιχάντι Τζον ταξίδεψε από την Καστοριά στη Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθη και κρατήθηκε για τέσσερις ημέρες. Η είδηση προέκυψε από έναν άλλο τζιχαντιστή, ο οποίος δεν κατονομάζεται και ισχυρίζεται ότι ταξίδεψε μαζί με τον Τζιχάντι Τζον.

tzihadirak

Συγκεκριμένα, ο δήμιος του ISIS, ο οποίος σκοτώθηκε από επίθεση αεροσκάφους το 2015, διέσχισε την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2012 υποδυόμενος τον μετανάστη, μαζί με τον ανώνυμο τζιχαντιστή, με στόχο να φτάσει στην πόλη Ράκα της Συρίας, το προπύργιο του Χαλιφάτου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RT, ο Τζιχάντι Τζον πέρασε χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα τη σήραγγα της Μάγχης κρυμμένος μέσα σε ένα φορτηγό, με τον ανώνυμο τζιχαντιστή να σημειώνει ότι «οι συνοριακοί έλεγχοι ήταν πολύ πιο αυστηροί κατά την είσοδο στη Βρετανία, αντιθέτως με την έξοδο από αυτή».

Από τη Γαλλία οι δύο άνδρες μετέβησαν στις Βρυξέλλες, όπου και αγόρασαν αεροπορικά εισιτήρια για την Αλβανία, «χωρίς φόβο ότι θα σημάνει συναγερμός στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες», καθώς τα ονόματα και των δύο ήταν ήδη γνωστά στις Αρχές.
«Μόλις φτάσαμε στη βελγική πρωτεύουσα, ξυρίσαμε τα κεφάλια μας και φάγαμε σε μια καφετέρια» περιγράφει ο ισλαμιστής, επισημαίνοντας ότι ενώ ταξίδευαν με βρετανικά διαβατήρια, είχαν στην κατοχή τους δύο πλαστά γαλλικά ταξιδιωτικά έγγραφα ως εφεδρικά, καθώς και το ποσό των 30.000 ευρώ σε μετρητά.

Στη συνέχεια πλήρωσαν 1.000 ευρώ σε λαθρέμπορους και πέρασαν κρυφά στην Καστοριά, απ’ όπου κατευθύνθηκαν με ταξί στη Θεσσαλονίκη.

 

Τελικά, οι δύο τρομοκράτες αφέθηκαν ελεύθεροι και συνέχισαν το ταξίδι τους με επόμενο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, όπου και τους δόθηκε δίμηνη άδεια ελεύθερης κυκλοφορίας στην Τουρκία.

 Σχόλια