Μαρτυρίες Ελλήνων της Γαλλίας στο e reportaz για την τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν

Μαρτυρίες Ελλήνων της Γαλλίας στο e reportaz για την τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν

Ημέρα πένθους η σημερινή για την Γαλλία που προσπαθεί εις μάτην να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν χθες πρωτεργάτες της τρομοκρατίας , σκορπίζοντας τον θάνατο σε 153 αθώες ψυχές .

Οι πολίτες ακόμη μουδιασμένοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συνέβη χθες βράδυ γύρω στις 21:30 στη γαλλική πρωτεύουσα , όταν ομάδα Ισλαμιστών , εξαπέλυσε πυρ σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης, με στόχο την αιματοχυσία.

Την ίδια ώρα ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έδειξε πολεμική διάθεση απέναντι στο Ισλάμ, δηλώνοντας σε νέα του εξαγγελία πως: «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές».

Από την πλευρά της η Ελλάδα με διαδοχικές ανακοινώσεις και  επιστολές πολιτικών προσώπων του τόπου , στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στην «πληγωμένη» από ανθρωπιστικής πλευράς χώρα, δηλώνοντας ταυτόχρονα βροντερό «παρών» στο πλευρό της φίλης  Γαλλίας.

Σε επικοινωνία του ereportaz με Έλληνες  που διαμένουν στην Γαλλική πρωτεύουσα σας μεταφέρει τον παλμό των εξελίξεων:

Δήμητρα Iγν. (Φοιτήρια): «Χθες το βράδυ τρομοκράτες μπήκαν σε διάφορους δημόσιους χώρους (bar, αίθουσα συναυλιών) και μέσα σε λίγα λεπτά , δίχως έλεος  έριχναν πυροβολισμούς προς πάσα κατεύθυνση, δείχνοντας πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να χυθεί αίμα. Φίλοι μου που βρισκόντουσαν στο σημείο  και είδαν με τα μάτια τους τα όσα διαδραματίζονταν  , είναι ακόμη σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι, αφού όπου και να γυρνούσε το βλέμμα τους αντίκριζαν άψυχα σώματα και τραυματισμένους ανθρώπους».

Ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Προϊσταμένη του Γραφείου τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας , κ. Κωνσταντίνα Πανέτη, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει τακτοποιηθεί η ταυτότητα των δραστών. Σύμφωνα με την κ. Πανέτη «Ο κόσμος που βρίσκεται αυτή την ώρα στους δρόμους είναι ελάχιστος, εν αντίθεσή με τις 1.500 αστυνομικούς που συνεχίζουν τις έρευνες προς εντοπισμό των μακελάριδων.»

Εν συνεχεία η Προϊσταμένη του Γραφείου τύπου, ενημέρωσε πως αρκετοί σταθμοί του Μετρό που από χθες το βράδυ είχαν κλείσει για λόγους ασφαλείας , είναι πλέον στην διάθεση του κοινού, πάντα κάτω από αυστηρή αστυνομική επίβλεψη».

Τέλος ο δήμαρχος της περιοχής που σημειώθηκε το αιματηρό συμβάν ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.Σχόλια