Μαξίμου: Η τολμηρή και εξωστρεφής εξωτερική πολιτική φέρνει απτά αποτελέσματα

Μαξίμου: Η τολμηρή και εξωστρεφής εξωτερική πολιτική φέρνει απτά αποτελέσματα

«Αποτέλεσμα εξωστρεφούς εξωτερικής πολιτικής» είναι η επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως δήλωναν σήμερα κυβερνητικές πηγές, μετά το πέρας της σύσκεψης κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή, όπου έγινε ενημέρωση και αποτίμηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

«Η συμφωνία αυτή, που δεν επιτεύχθηκε μέχρι τώρα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, επιτυγχάνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», επεσήμαναν σχετικά οι πηγές του Μαξίμου, προσθέτοντας ότι η συμφωνία αποτελεί σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα παράνομης διακίνησης.

«Αποδεικνύεται ότι η τολμηρή και εξωστρεφής εξωτερική πολιτική φέρνει απτά αποτελέσματα», είπαν ακόμη οι ίδιες πηγές, ενώ τόνισαν «η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό».

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, οι κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι στη Σμύρνη ζητήθηκε ευθέως ο τερματισμός των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων και η άρση του casus belli.

Τέλος, οι ίδιες πηγές διαβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Μαρτίου.

Στη σύσκεψη έγινε επίσης ενημέρωση για το προσφυγικό και για τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.Σχόλια