Μαξίμου: Κοινός τόπος με Σουλτς ότι δε χρειάζονται πρόσθετα μέτρα & πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση

Μαξίμου: Κοινός τόπος με Σουλτς ότι δε χρειάζονται πρόσθετα μέτρα & πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική πλευρά από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση Τσίπρα – Σουλτς υπήρξε ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας και τη διαπραγμάτευση, και υπήρχε κοινός τόπος επί της ουσίας «ότι δε χρειάζονται πρόσθετα μέτρα» και επί της διαδικασίας «να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να ακολουθήσει άμεσα η συζήτηση για το χρέος».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Σουλτς και για το περιεχόμενο των νομοσχεδίων για φορολογικό και συντάξεις που θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Αυτήν την ώρα ο κ. Τσίπρας έχει συνάντηση με την Γκάμπι Τσίμερ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Σημειώνεται ακόμη ότι χθες, με σχετικό «τιτίβισμα» από τον πρωθυπουργικό λογαριασμό, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχε με το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

«Αναχωρήσαμε από την φίλη της Ελλάδας, Γαλλία με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών», ανέφερε ο πρωθυπουργός στη σχετική του ανάρτηση.Σχόλια