Με δακρυγόνα & αντλίες νερού «απάντησαν» στους μετανάστες στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας

Με δακρυγόνα & αντλίες νερού «απάντησαν» στους μετανάστες στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών και Ούγγρων ενστόλων σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή Χόργκος της Σερβίας, στα σύνορα με την Ουγγαρία, όταν δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να περάσουν με τη βία τον φράχτη που έχουν υψώσει οι ουγγρικές δυνάμεις.

Οι Ούγγροι ένστολοι που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν τους μετανάστες.

Οι αρχές της Ουγγαρίας δήλωσαν ότι το πλήθος από την πλευρά της Σερβίας έγινε επιθετικό, και πετούσε μπουκάλια, πέτρες και ξύλα προς την Ουγγρική πλευρά. Στο σημείο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εμφανίστηκαν και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, ενώ έγινε και χρήση κανονιού νερού για την απώθηση των διαμαρτυρόμενων μεταναστών.

Όπως φαίνεται σε εικόνες τις οποίες μεταδίδουν διεθνή δίκτυα, μετανάστες μεταφέρουν παιδιά τα οποία έχουν συμπτώματα λιποθυμίας από τα χημικά αέρια. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Associated Press αρκετοί είναι οι άνθρωποι που δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από ιατρικό προσωπικό της Σερβίας, ενώ πολλοί είναι όσοι αντιμετώπισαν προβλήματα από την ρίψη δακρυγόνων.

Τα επεισόδια ακολούθησαν την απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει από χθες τα σύνορά της με την Σερβία, εγκλωβίζοντας χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται εκεί. Τα επεισόδια βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, και όπως φαίνεται δύσκολα θα υπάρξει η εκτόνωση που όλοι περίμεναν με το χτίσιμο του φράχτη.

Την ίδια ώρα η ουγγρική κυβέρνηση κάλεσε τη Σερβία να δράσει κατά των «επιθετικών» μεταναστών, αφού οι επιθέσεις τους κατά των Ούγγρων αστυνομικών διεξάγονται από σερβικό έδαφος.

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, τεθωρακισμένα της ουγγρικής αστυνομίας πλησιάζουν στα σύνορα με τη Σερβία.

tethorakismenaΣχόλια