Με ελληνική συμμετοχή ο τελικός του «European Money Quiz»

Με ελληνική συμμετοχή ο τελικός του «European Money Quiz»

Με ελληνική συμμετοχή πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες η τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας του «European Money Quiz», που έχει καθιερώσει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο του θεσμού της «European Money Week».

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) συμμετείχε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο θεσμό της «European Money Week» της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον Δεύτερο Εθνικό Διαγωνισμό «European Money Quiz». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 78 τάξεων από 28 Γυμνάσια της χώρας μας, ιδιωτικά και δημόσια, από την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, το Γαλαξίδι, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, τη Ναύπακτο, τον Πύργο Ηλείας, το Ρέθυμνο, τη Σίκινο, την Τρίπολη, και τα Χανιά. Νικήτρια τάξη αναδείχτηκε το Τμήμα Γ1 του Γυμνασίου Αυγουλέα-Λιναρδάτου, που εκπροσωπεί αύριο τη χώρα μας στις Βρυξέλλες.

Ο εθνικός διαγωνισμός αποτελεί το πρώτο σκέλος της από κοινού πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον «Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό» μαθητών ηλικίας 13-15 χρονών, καθώς η νικήτρια τάξη εκπροσωπήσει το σχολείο της και την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Η ΕΕΤ έχει υπογραμμίσει ότι στόχος της είναι μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, που στηρίζεται και από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό, η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz (https://www.hba.gr/info/emq) θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το χρήμα να είναι προσβάσιμα από όλους, μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 100.000 νέοι, μεταξύ 13 κα 17 ετών, από 28 χώρες της Ευρώπης έλαβαν μέρος στο σχετικό κουίζ, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι. Στο πλαίσιο της αυριανής εκδήλωσης παρουσιάζεται και ένα νέο βιβλίο, που θα δίνει κατευθυντήριες οδηγίες σε δασκάλους και καθηγητές που ασχολούνται με τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση μαθητών.

Πηγή: ΑΜΕ ΜΠΕ


Σχόλια