Οι τελευταίες ελπίδες για συμφωνία

Οι τελευταίες ελπίδες για συμφωνία

Mε ένα C-130 κατέφθασαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του που τον συνοδεύουν στη Ρίγα, για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Επελέγη αυτή η λύση του C-130, λόγω συντήρησης των πρωθυπουργικών αεροσκαφών.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τους υπουργούς Ν. Παππά, Ευκλ. Τσακαλώτο, Ν. Χουντή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη, τον διπλωματικό του σύμβουλο Β. Καλπαδάκη και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου Θ. Μιχόπουλο.

Η συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Τη θέση ότι στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων στο Brussels Group υπάρχει πλέον σημαντική πρόοδος και άρα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία Ελλάδας – εταίρων μέχρι τέλος Μαΐου -και μάλιστα, τέτοια που να καλύπτει χρηματοδοτικά τη χώρα μεσοπρόθεσμα και όχι απλά για το επόμενο δύσκολο τρίμηνο-, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στη συνάντηση που είχαν.

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις αποψινές συναντήσεις η κυβέρνηση δεν περιμένει να υπάρξει είτε να επικυρωθεί μια συμφωνία, καθώς είναι μια άτυπη συνάντηση που δεν υποκαθιστά ούτε τη Σύνοδο ούτε το Eurogroup.

Βάσει της προόδου που έχει συντελεστεί έως τώρα στις διαπραγματεύσεις η ελληνική πλευρά εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του μήνα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η κυβέρνηση, ανέφεραν, περιμένει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα ώστε έως το τέλος του μήνα να έχει επέλθει συμφωνία και να έχει γίνει το Eurogroup που θα την επικυρώσει.

Δείτε φωτογραφίες από το ταξίδι και την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα:

TsiprasC130sk2

 

TsiprasC130sk3

 

TsiprasC130sk4

 

TsiprasC130sk5

 

TsiprasC130sk8

 

Σχόλια