Με τιμές αρχηγού κράτους κηδεύτηκε ο πρώην πρόεδρος & πρωθυπουργός της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ

Με τιμές αρχηγού κράτους κηδεύτηκε ο πρώην πρόεδρος & πρωθυπουργός της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ

Φόρο τιμής απέτισε σήμερα η Τουρκία, στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, μία από τις πλέον σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια, ο οποίος απεβίωσε αυτήν την Τετάρτη σε ηλικία 90 ετών, από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η σορός του Ντεμιρέλ εναποτέθηκε, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο, ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κατά τη διάρκεια μιας πρώτης επίσημης τελετής, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, ανάμεσά τους ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.

2

Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου συνόδευε ένα απόσπασμα της προεδρικής φρουράς, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκε πάνω σε έναν κιλλίβαντα πυροβόλου στους δρόμους της Άγκυρας έως το τέμενος του Κοτζατεπέ, προκειμένου να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Από το 1965 ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ κυβέρνησε την Τουρκία για ένα διάστημα 11 ετών ως επικεφαλής επτά διαφορετικών κυβερνήσεων. Κατόπιν διετέλεσε επικεφαλής του τουρκικού Κράτους από το 1993 έως το 2000, χρονιά που αποσύρθηκε από την πολιτική ζωή.

Ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ θα ταφεί αύριο στην γενέτειρά του, την Ισπάρτα.Σχόλια